frabato-magus-constellation-01

A Bika, a Szűz, és a Bak – ők a Föld elem jegyei

A Bika, a Szűz, és a Bak – ők a Föld elem jegyei

Bika, Szűz, Bak: Anyagi és gyakorlati energia.

A föld jegyűek csak azt hiszik el, amit látnak, ami kézzel fogható, hallható, tapintható, érzékelhető. Tudják, hogy nem támaszkodhatnak kizárólag ösztöneikre. A kemény munkában hisznek. A föld jegyek szülöttei praktikusak, földhöz ragadtak és odafigyelnek a részletekre, nagyon jó a megfigyelőképességük. A munkában találják meg a boldogságukat.

Kis különbség azért megfigyelhető:

  • a bika jegyűek el tudnak lustulni, de ha egyszer belendülnek, lehetetlen megállítani őket.
  • a szűz jegyű emberek mindig nagyon elfoglaltak, és odafigyelnek a legapróbb részletekre is.
  • a bak a részleteket egész rendszerré képes kiépíteni, és tudja, hogy jusson a csúcsra.

 

Hatalmas és tartós szerelemre képesek, de érzelmeiket kordában tartják.

A föld elem az, aki a vállára veszi a család terheit. Ezért fontos hogy a párja, a tőle telhető legnagyobb támogatást tudja neki megadni. A föld elem nemcsak a hűséget követeli meg társától, de a változtatást is nehezen éli meg. Az idők folyamán a szokásai rabjává válik, és ebből nagyon nehéz őt kibillenteni.

Kíváncsiak a nagyvilágra, de szeretnek lustálkodni is. Ha egy kissé ellaposodik a párkapcsolati életük, utazásokkal, világjárással vagy a hosszú hétvégék aktív megélésével lehet felturbózni a mindennapjukat.

Az erotikus vágyakat még hosszú idő után is fel tudják kelteni párjukkal egymásban, és ez a kapcsolatukat megingathatatlanná teszi. Egymás tökéletes kiegészítőivé válnak az évek alatt, hiszen a föld a szilárdságával, a megingathatatlanságával támaszt tudnak nyújtani.

A föld elem szülötteinek fontosabb az érzékiség, mint a szexualitás maga és az érzelmeiket is meglehetősen nehezen fejezik ki. Ilyen érzéki segédeszköz lehet a zene, a gyertyafény, meghitt vacsorák, afrodiziákumok, masszázs, romantikus együttlétek. Ezekben a meghitt hangulatokban, szívesen vesztik el magukat, és merülnek el teljesen. Mondhatjuk hedonistáknak is őket, mert imádnak enni örömükben és bánatukban is. Náluk az élvezet az ágyban kezdődik, és az asztalnál fejeződik be.

yakran előfordul, hogy választottjuk nem is tudja, hogy mennyire fontos a számukra. Még egy szenvedélyes éjszaka után is nagy unszolással lehet csak gyengéd szavakat kikényszeríteni belőlük.

Mennyire passzol a Föld a többi elemmel?

Föld-Föld elem (Bika, Szűz, Bak)
Ne várjon senki hirtelen nagy fellángolást és mindent elsöprő szenvedélyeket, mert ebben a kapcsolatban az érzelmek idővel, szép lassan érnek be, de tartósak! Akár egy életet is le tudnak együtt élni. Érzik és megértik egymást szexuálisan is, de huncutkodni nem fognak egymással.
Jó tanács: tudatosan kell figyelniük arra, hogy ne váljanak unalmassá egymásnak, ezért az egyhangúságot kerüljék. Ha mindketten keresik, tudnak egymásban mindig újat találni, csak akarniuk kell!

Föld-Levegő elem (Ikrek, Mérleg, Vízöntő jegyek)

A biztonságra törekvő Föld, szinte magába szívja a Levegőt, annyira magáévá tudja tenni, hogy szinte megsemmisíti azt. És még a szexualitásban is ő diktál. A Levegő jegyű csak gyengéd, finom kis játékokra tudja elcsábítani a megfontolt Föld partnerét.
Jó tanács: párkapcsolati harmóniájuk a megértésben és elfogadásban rejlik, mert a Föld szigorú rendszeressége ugyanolyan értékes, mint a Levegő szárnyalása, dolgokon való felülemelkedése. Fontos, hogy megtanulják, hogyan lelhetnek örömet mindketten a szerelmi játékokban.

Föld-Tűz elem (Kos, Oroszlán, Nyilas)

A Föld kiolthatja a Tűz lángját, ha az nem figyel arra, hogy szenvedélyével csak okosan, lassan perzselje Föld elemet.
Jó tanács: jó, ha a Tűz megtanulja kordában tartani szexuális vágyait és tisztelni a Föld biztonságra való törekvéseit, de a Föld jegyű is tegyen lépéseket az összhangért, hallja meg párja csábító jelzéseit.

Föld-Víz elem (Rák, Skorpió, Halak)

Kapcsolatuk kétséges, mert eggyé olvadhatnak, és tökéletes harmónia alakulhat ki köztük, vagy ha egymásra nem figyelnek kellőképpen, érzelmeik és szenvedélyeik elfolyhatnak a messzeségbe.
Jó tanács: törekedjenek arra, hogy figyelemmel legyenek egymásra mindketten! Így a Víz érzékenysége, érzelmi túlcsordulása, sokszor bizonytalansága és a Föld ősi, elemi vágyai is meghallgattatik.

Mire figyeljen egy föld elemű társa?

A föld jegyeknél a túl sok stressz okoz gondot. Ami megnyilvánul náluk anyagi problémával, testi gondokkal, egzisztenciális nehézségekkel, hivatásában megélt akadályokkal. Ekkor feszültté válik, és híres alázatával, kitartásával és összeszedettségével sem sikerül elérnie célját, anyagi biztonságát, társadalmi státuszát érzi veszélyben. Hogy elkerülje az összeomlást, fontos engednie a konokságából, és muszáj lazítania a gyeplőn. Hogy hogyan? Pl. kirándulással, vagy alkotó tevékenységgel. A stresszkezelésben a praktikus, józan tanácsoknak veszi leginkább hasznát.

Melyik mágia eszközzel lehet a föld elem szülötteire hatni?

A pentákulum és a barna színű gyertya.

Tags: No tags