frabato-magus-halloween-pumpkins1

Faragj magadnak tököt Halloweenre!

Faragj magadnak tököt Halloweenre!

Űzd el szellemeidet, démonjaidat faragott tökökkel!
Ezekkel a védelmi rituálékkal biztonságan túlvészeled Samhain idejét, az átkóborló ártó szellemek még véletlenül se találhatnak rád!

Az ókorban a kelták úgy tartották, hogy Samhain éjszakáján a legvékonyabb a fátyol mely az élőket és holtakat elválasztó világok között.  A fátyol elvékonyodása azt jelenti, hogy az évnek ebben az időpontjában közelebb kerülünk őseinkhez, az Istenekhez is, mint bármikor máskor és hatékonyabban is kommunikálhatunk az elhunytakkal, istenekkel. Az elvékonyodott átjáró lehetősége sajnos a gonosz szándékkal átutazókat nem szűri meg, szabad utat kapnak ezen az éjszakán ők is!


A Halloween-hez kötődő félelmet keltő szokásoknak legfőbb célja pedig nem más, mint hogy megvédjük magunkat, családunkat, házunkat, birodalmunkat, állatainkat a Túlvilágról ilyenkor könnyűszerrel átlépő szellemektől. 


Ezért zajongunk, bújunk rémisztő álruhákba, és készítünk töklámpást!
Nem igényel különösebb kézügyességet részedről sem, már az első alkalommal is sikeresen el tudod te magad is készíteni őket. És még az se gond, ha nem a te faragott tököd a legszebb az utcában. Az elkészült tököket gyertyamágiaval tovább erősítve, valódi szellemirtóként fognak működni!

Töklámpás 1:

Adj ijesztő arcot a Halloween-i töködnek és mutasd is meg mindenkinek!
                                                                                                     
Vésd ki úgy a tököt, hogy a szája közepén, az alsó ajkán legyen egy nagy felálló fog. Faragás közben mondogasd ezt, a bár butuskának tűnő, de annál inkább hatásos mondatot:
Tököm faragom,
Oltalmam akarom,
Mi ártó nem hagyom
kárt tenni házamon.
Ablakodba kirakva gyújts meg benne egy szűz fekete gyertyát, miután lement a nap, és ezután már nyugodtan aludni térhetsz, nem lesz váratlan szellem látogatód!
 

Töklámpás 2:

Véss mágikus védelmi szimbólumokat is a Halloweeni töködbe!

Tags: No tags