frabato-magus-zen

10 ZEN bárkinek, mert minden pillanatnak megvan a maga szépsége

10 ZEN bárkinek, mert minden pillanatnak megvan a maga szépsége

Biztosan ismerős mindenkinek a taposómalom, amikor telik a hét, és egyik feladatból kapunk a másikba. Ezt a levelet egy kedves vendégem küldte.

A 10 Zent javasoltam neki, és mindenkinek, aki hasonló cipőben jár. Sajáítsd el te is ezt a 10 pontot, hogy könnyebben elviseld a hétköznapokat!

Hét közben reggel, csörög az óra. Reggeli a családnak, és rohanás a munkába. Dugó állandóan, le van ez az út is zárva, meg az is. Most merre? Beszólok a főnöknek, mert lehet, hogy kicsit kések…rendőr! Nem hívom, mert ez 10 000 Ft-os csekk lesz…. A munkahelyen is mindenki feszült, alig mosolygunk.

Ja, hogy ezt is, és még azt is intézzem el.

Hát persze….Istenem, csak már otthon lennék. Végre otthon! Mosás, főzés, lecke gyerekekkel. Jobb esetben, mert lehet, hogy veszekedő gyerekek és egy akadékoskodó partner vár. És egy kis tévézés. Este fél 11, egy szokványos nap vége.

Görcsöl a lábam az egész napi állás miatt…olyan jó lenne ha megmasszíroznál drágám. Ja, már szinte horkol, ki van ő is.

Azt se tudom mikor voltam kozmetikában… Elalvás előtt a már megszokott szorongás: mindennap helyben futás, mint a hörcsög a mókuskerékben. Stressz, gyomorideg, depresszió…
Minél nagyobb a teljesítési kényszer, annál jobban nő az igény a nyugalom és a belső hang, belső én megismerésére. Többek között ezért is egyre többen találják meg békéjüket a Buddhizmusban, Zen-buddhizmusban.

A Zen a saját akarata, az egyéni teljesítményre, és a koncentrálás képességére helyezi a hangsúlyt, melyek segítésével a szellem megszabadul a nyugtalanságtól és a zavaró gondolatoktól.

1. Engedd el az összehasonlítást

2. Engedd el a versenyt

3. Engedd el az ítélkezést

4. Engedd el a dühöt

5. Engedd el a sajnálkozást

6. Engedd el az aggódást

7. Engedd el a hibáztatást

8. Engedd el a bűnt

9. Engedd el a félelmet

10. Nevess szívből, teli szájjal, egy nap legalább egyszer

 

És többször is, ha a fentieket nem tudod elengedni !!!

Tags: No tags