A bak jegy általános jellemzése – Frabato

Egy általános jellemzést olvashatsz most a Bak jegyről, használd bölcsen, ha te is e jegyben születtél, vagy ez a jegy az aszcendensed, illetve sokat megtudhatsz kedvesedről is, vagy egy fontos emberről az életedben, ha szintén Bak. A szerelmes Bakról egy másik blogbejegyzésemben olvashatsz.

Az asztrológiai évkör 10. jegye a Bak jegy.

Időszaka: december 21- január 19 között.
A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.
Jegyed,  föld elem
Uralkodó bolygód: Szaturnusz
Hivatástudat, fegyelem, korlátozás, célkitűzések, felelősség, merevség, státusz a kulcsszavaid
Színeid: sötét színek állnak közel hozzád, főként a fekete, ólomszín,
Kristályaid: rubin, ónix, és fekete gyémánt
A nagy tűrőképességű növények számodra a legmegfelelőbbek, mint pl. a bonsai


A Bak jegyű embereket a legtöbben olyan jellemzőkkel bélyegeznek meg, mint, kemény, önfejű és nyomulós.

Valójában pedig, ha ezeknek az embereknek lehetőségük van jobban megismerni téged, egy Bakot, rájönnek arra, hogy az igazság az, hogy a nagy látszólagos határozottságod mögött a belső bizonytalanságodat leplezed, érzelmeidet palástolod, és görcsösen próbálod elfogadtatni magadat a külvilággal. Minden jegynél  jobban vágysz a megbecsülésre, a tekintélyre, arra, hogy értékesnek, hasznosnak érezhesd magad.

Kitartásod és szorgalmad adják az alapot ahhoz, hogy bármit, amit csak akarsz, elérj az életedben. Célodért képes vagy lemondani a kényelmedről, és szabadidődről is. Szigorú vagy saját magaddal szemben, de másokkal szemben sem vagy kevésbé az. Mert számodra csak a tökéletes az elfogadható.

ok időbe telik, amire rájössz, hogy ezek a nagy elvárások másokkal szemben pont annyira magasak, amennyire a saját együttműködési képességed alacsony. Szeretsz irányítani embereket, de alkalmazkodni már kevésbé vagy alkalmas.De ha mások nem azt teszik, amit elvársz tőlük, megmakacsolod magad.

Anyagias vagy. Karriered elején a hatalom, a pozíció elérése motivál, semmint a magas fizetés.

Életed során rengeteg elutasítottságot és kirekesztettséget tapasztalsz meg. Nem vagy egy érzelmes viselkedésű alkat, mások szimpátiáját sokkal inkább elért eredményeiddel, teljesítményeddel, megbízhatóságoddal próbálod elérni.

Vannak azért kevésbé munkamániás és vezetői beosztásra vágyó Bakok is, de róluk is elmondható, hogy az egzisztencia, az anyagi biztonság elsődlegesen fontos a számukra is, és ezért igyekeznek takarékoskodni, spórolni amin csak lehet.

Határozott fellépésed, és távolságtartó külsőd miatt azok akik nem ismernek közelebbről, nem is gondolják, hogy mennyire szomjazol az elismerésre, és egy-két jó szó szárnyakat ad neked. Kimutatni örömödet persze már kevésbé tudod, mert akkora az önfegyelmed.

A megszokott, megtervezett, fix stabilitásodból nehezen mozdulsz ki, és hajlamos vagy bizonyos helyzetekben megkövülni. Ezért egyik legfontosabb feladat az életedben, hogy megtanulj lazítani, minden körülmények közt élvezni az élet örömeit, és hogy teljesen képes legyél kikapcsolni.

Hivatás:

Mondhatni, egy karrierista vagy, ha egy Bak lentről kezdi a pályafutását, akkor magasra kapaszkodik fel. De nem ajándékba kapod a vezetői pozíciót, hanem kemény munkáddal, céltudatosságoddal vagy taktikás kivárásoddal, éred el a célod. Felelősségtudatodat, higgadtságodat és jó meglátásaidat csodásan tudod kamatoztatni a bankszférában, vagyonkezelésben, ingatlanosként, építészetben.

Egészség:

Érzékeny területed a csontrendszered, az ízületeid és a fogaid. Ennek oka a hajlamon kívül lehet a vitamin- és ásványianyag-hiány is, ezért erre figyelj oda jobban. Így bőröd és hajad táplálására is tudsz hatni.

Szerelem:

Felelősséggel és kötelességtudattal vagy a párod felé is, emiatt néha mereven viselkedsz. Komoly kapcsolatokra törekszel. Szereted a kiszámíthatóságot, a tervezhetőség biztonságot ad számodra.
Nem árt ha a párodnak is fontos az anyagi biztonság, és szintén letett már valamit az asztalra, de az kell, hogy, az illető kellően türelmes és kitartó legyen ahhoz, hogy a falaidon túljutva megismerhesse mély érzelmidet, lelki világodat, valós énedet.

Mikor és miért szerethető vagy kevésbé kedvelhető egy Bak jegyű?

Szerethető, mert: 
– céltudatos
– módszeres és gyakorlatias
– kiszámítható a viselkedése
– nagy az önfegyelme
– határozott, magabiztos fellépésű
– kitartó
– őszinte
– megbízható, óvatos
– önálló
– nagy a felelősség tudata

Kevésbé szerethető:
– amikor csökönyös, rugalmatlan, és fafejű
– amikor minősít másokat, és megjegyzéseket tesz rájuk
– amikor tétovázik, szerencsétlenkedik
– amikor nyomulós
– amikor anyagias, számító
– amikor pesszimista, félelmet és bizonytalanságot kelt

Shopping Basket