A szűz jegy általános jellemzése – Frabato

Egy általános jellemzést olvashatsz most a Szűz jegyről, használd bölcsen, ha te is e jegyben születtél, vagy ez a jegy az aszcendensed, illetve sokat megtudhatsz kedvesről is, vagy egy fontos emberről az életedben, ha szintén Szűz. A szerelmes Szűzről egy másik blogbejegyzésemben olvashatsz.

Az asztrológiai évkör 6. jegye a Szűz jegy.

Időszaka augusztus 22 és szeptember 22 között van.De mivel a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog, ezért ezek a dátumok nem fixek. Így ha augusztus 19-25 között születtél, meglehet, hogy az Oroszlán-Szűz jegy jellemzői igazak Rád. Ha viszont szeptember 19 és 25 között születtél, akkor lehet, hogy a Szűz-Mérleg jegy jellemzőit fedezed fel magadon.
A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.
Jegyed, föld elem
Uralkodó bolygód: a Merkúr
Az alkalmazkodás, precizitás, aprólékosság, szorgalom, rend és rendszer, tisztaság a kulcsszavaid
Kristályaid: kék zafír, achát, kalcedon, barna jáspis
Színeid: a visszafogott színeket kedveled, mint pl.: homokszín, világosbarna, szürke, finom zöld
Virágaid: az őszi kert virágai illata

Mindig a dolgok lényegét keresek, igazi intellektuális lény vagy. Átlátod magad körül az összefüggéseket, de a saját álláspontodat már kevésbé tudod nyíltan, őszintén kifejezni. És ilyenkor elkezdesz blablázni..

Maga a „rend” szó minden formájában abszolút illik rád: mert rend-es vagy másokkal, tökéletesen meghatározott rend-szerek szerint élsz, továbbá szélsőségesen rend-mániás vagy, vagy épp végletesen rend-etlen vagy.

Szabályrendszereid gyakran igen merevek, amiken csak komoly csatákkal lehet csak rést ütni. A dicséretet mások felé elég szűk kézzel adod, de ha ezt mégis megteszed, azt viszont teljes őszinteséggel így is gondolod. És sokan pont ezért kedvelnek. Mert józanságoddal olyan vagy nekik, mint egy nyugodt kikötő, ahol minden bajukra van egy mentő körülmény. Viszont ezek az emberek sajnos ki is használják gyakran a segítőkészségedet.

Nincsenek elrugaszkodott elvárásaid, illúzióid. Csupán csak maximalista vagy, és a hétköznapokban is remekül elboldogulsz. Az érzelmek világa inkább egy labirintus a számodra, amiben elveszel. Inkább olvasol el több pszichológia könyvet is, hogy megértsd, hogy mi zajlik le lelkedben, mintsem hogy kimutasd azokat agyalás nélkül. Attól félsz, hogy a rajtad látott érzelmek lebuktatnak, és kiderül tökéletlenséged!

De vedd észre kedves Szűz, a túlzott tökélesség már-már unalmas! És ezen érdemes lenne dolgoznod, mert hidd el, megéri!

Már csak azért sem lehetsz unalmas, mert sajátos humorérzéked van, ami szarkasztikus ugyan, de ha elemedben vagy, tuti nem lehetsz unalmas.

Aprólékosság jellemez a mindennapjaidban, egyetlen pici részlet sem kerüli el a figyelmedet. Olyan az agyad, mint egy számítógép, minden beérkező információt feldolgoz, elemez, és a megfelelő helyen tárolod. Életed precíz ismereteken nyugszik. Épp ezért nem esel kétségbe, ha egy elméleti vagy gyakorlati problémára kell megoldást találni, tudod, hol keresd a megfelelő módszert, és előre számolsz az esetleges hibalehetőségekkel.

Hivatás:

Azokon a területeken tudsz maximálisan helytállni, ahol a kritikus figyelmet és gyakorlatias gondolkodást díjazzák. Ilyen területeken válhatsz profivá: könyvelés, közgazdaság, lektorálás, adatfeldolgozás, tanítás, gyógyászat

Egészség:

Idegrendszeri és emésztőszervi gondok jelentkezhet nálad. Ugyan ösztönösen figyelsz az egészségedre, de legérzékenyebb testrészed, a hasüregi szervek, a vékonybeled. Ez a megkülönböztetéssel van összefüggésben.

Szerelem:

Józanul, és néha túlságosan is józanul éled a napjaid, amivel a szerelmet szinte távol tartod magadtól, pedig ég benned a vágy és keresed a tökéletest a számodra. Ám kis kockázat kis szerelem…És vajon létezik a tökéletes?
Óvatosan és tartózkodóan vágsz bele egy kapcsolatba, nem ugrasz fejest az érzelmekbe. Párkapcsolataidban gondoskodó, és segítőkész vagy, és a partnered mindig számíthat rád.

Mikor és miért szerethető vagy kevésbé kedvelhető egy Szűz jegyű?

Szerethető, mert:

– előre látó, józan és szerény
– jó érzékkel kiszúrja a hibákat
– maximalista, precíz, jó munkaerő
– ha valamit megígér, az úgy is lesz
– bármit rá lehet bízni, bármit jól megszervez
– nem viszi túlzásba az érzelmeket
– érdeklődő
– ápolt

Kevésbé szerethető, mert:

– gyakran túlzásba viszi az óvatoskodást, igazi vészmadár
– sokszor hallani tőle: „na én megmondtam…”
– néha nem látja a fától az erdőt
– gyakran kontráz vagy kritizál
– szőrszálhasogató
– rébuszokban beszél
– kicsinyes

Shopping Basket