Álomfejtés mint dekódolás – álomfejtő gyorstalpaló

Az álmok, időutazó tudatalattink üzeneteinek szimbólumokkal teli képi világa. Az álomfejtés a kulcs álmaid értelmezéséhez, amik gyakran a jövőd titkait is feltárja!

Az álmok világa a tudatalatti birodalma. Ebben az állapotban a tudatos tudat teljesen kikapcsol, és átadja helyét a tudatalattinak. 
Az alvás állapotában pedig arra is lehetőséget kap a tudatalattink, hogy más dimenziókba is eljuthasson, hogy időutazzon vissza a múltba vagy a jövőbe.

Tudatalattink kíváncsiságának, kalandvágyának élményeit és tapasztalatait álomképeken keresztül próbálja tudati tudatunknak is átadni. Ezek az üzenetek pl. a problémáid megoldásához segítenek, vagy a sorsodat meghatározó események feldolgozásához nyújtanak támogatást. illetve rengeteg tapasztalatot gyűjtünk.

Az álmaink, tudatalatti belső énünk, aki szabadon szárnyalhat akár tereken – időkön is át, saját vágyainkat és elképzeléseinket is megtapasztalhatnak.

Tudatalattink folyamatosan tudatja is velünk az élményeket, de mivel a tudatos tudatunk off-ban van, az álmokon keresztül közvetítik azokat szimbólikusan. Az álmok a belső énünket tükrözik. A vágyainkra az életünkben reflektálnak. Tiszta és hiteles útmutatást adnak legmélyebb bensőnkről.

A belső énünk az, aki csak a legjobbat akarja nekünk. Igaz? Ezért biztos lehetsz abban is, hogy saját magadnak hasznos és fontos infókat akarsz átadni!
Belső éned az álmodás folyamán láttatja veled az emlékeidet akár előző életeidből is, vagy akár a beteljesült vágyaid élményét is átélheted. Tudatalattid a problémáid megoldásában is önzetlen támaszod, és az álomképeidben, szimbólikusan láttatja veled annak mikéntjét.

Az álmodás ezért egy öntisztító, önmegvilágító folyamat, az önmegismerés egyik szuper lehetősége!
Belső énedtől érkező – neked csakis a legjobbat akaró – üzeneteidet mielőtt felhasználnád, ébrenléti állapotban tudod csak értelmezni:

Az álomfejtés az álomnyelv dekódolója, így megértheted belső éned üzeneteit – jóslatait, amiket szimbólikusan csempészett bele az álmaidba.

Ugye, mennyivel egyszerűbb lenne sorsod tudatos irányítása is, ha minden egyes álmod – jól értelmezett – üzenete, jóslata szerint élhetnéd a mindennapjaidat??

Képzeld el, ahogy épp egy izgalmas könyvet olvasol… A történet egészen lebilincselően hat rád, és teljesen belefeledkezel a sztoriba! És ez akkor most ezek után, képzeld magad elé azt a döbbenetedet, ahogy épp lapozod a könyvet, de… valaki kitépett néhány lapot a könyvből. Abból a színes izgalmas könyvből, amibe a te hiányzó részeid is megismerhető, értelmezhető, elolvasható lett volna.

A valós, világi élet bonyolult, gazdag és változatos. Az álmok szimbólumokkal teli birodalmának – ahol mi tudattalan állapotban lehetünk – megértése is pont olyan, mintha a könyv hiányzó oldalait is elolvasnánk. Az álmok jelentésének értelmezése és megértése tartalommal és tapasztalattal tölti fel élményeinket.


Az álomfejtés gyorstalpaló változatban – álmaid megértésének alaplépései

Az álomfejtés 1, lépése: rögzítsd most, különben tuti elfelejted!

Az álomfejtés alapvető lépése ez, ahogy az analitikus és a kreatív elme összekapcsolódásával az álom egy értelmezhető fázisba kerül.

Magyarul:  mindig tarts az éjjeliszekrényeden papírt+tollat, vagy diktafont! Amikor felébredsz, – nem kell hogy megvárd ezzel a reggelt – még szinte az álmaidban vagy… ami persze már nem így van, de ekkor még nagyon intenzív az elmédben az élmény. Szinte rögtön, a legapróbb részletekig rögzítsd az álmaidat!

Ne késlekedj ezzel túl sokat, mert az álmok hamar elillannak! Ahogy belekezdessz valamilyen tevékenységbe, rögtön el is fogod felejteni őket. Bár még azt érzed, hogy mindenre emlékszel, de sajnos pillanatról pillanatra homályosabbá lesz bármilyen intenzív is volt az álmod. Ha legalább az álmodnak a főbb mozzanatait tudod rögzíteni, utána már képes leszel emlékezni a részletekre is.

Már kutatások által is bebizonyították, hogy ha e módon rögzítünk egy álmot, akkor annak az üzenete pontosabban és könnyebben is megfejthető!

Az álomfejtés 2, lépése: kell minden érzésed!

Miután lejegyezted az álmodnak a vázát, egy-egy szóval jellemezd azt az érzést, amit az álmod kiváltott belőled közben. Ezt rögtön reggel, vagy akár a nap folyamán bármikor hozzácsatolhatod. A nap folyamán is érhetnek utóhatásai az álmaidnak.

Ezeket is mind rögzítsd, minden eszedbe villanó álmoddal kapcsolatos kifejezésnek jelentősége van! Pl. ha álmodban üldöztek téged, akkor már önmagában is érdemesebb csupán a pánik kifejezést rögzítened, mintsem az egész álmot.

Rögzített álmod érzéseiddel együtt, már az álmod valódi jelentésével kecsegtethet, de innen még tovább segítelek, hogy tutira pontosan értelmezhesd belső éned, a tudatalattid üzenetét! Ennek a 2 fontos lépésnek köszönhetően kezd konkretizálódni az álomban megjelenő érzés.

Az álomfejtés 3, lépése: Hasonlítsd össze!

Következő lépésként össze kell hasonlítanod az álmodban megjelenő érzéseidet a valós, világi életedben zajló eseményekkel. Így az álombeli és valódi érzéseid összehasonlításának folyamatával, a tudatos és tudattalan világod közti rés egyre átjárhatóbbá lesz.

Maradjunk az előző verziónál: épp üldöznek az álmodban. Neked azt kell most végig gondolnod – érezned, hogy a valós világban milyen esemény tudja ezt az érzést hasonlóképpen kiváltani belőled?

Az álomfejtés 4, lépése: Környezet controll!

Az álmod üzenetének dekódolásához szükséges további lépés, álmod környezeti megfigyelése. Ez a lépés tudatos elméd hozza a felszínre. Tudnod kell, hogy mikor, hol, kik, mik, miért, mi csinálva voltak jelen az álmodban. Rögzíts le minden gondolatodat! …embereket, helyeket, tevékenységeket és eseményeket….

Fordíts különös figyelmet minden bevillanó emberre és állatra! Mit csinálnak? Hogy néznek ki? Milyen színek dominálnak az álomban? Miféle tevékenységek zajlanak még? Melyik korban látod? Milyen évszak van? Játszadozz szabad asszociációval minden az álomban megjelenő elemekről.

Az álmod környezetének, különösképpen a benne szereplő embereknek és/vagy állatoknak a feltárása az álomfejtés folyamata már majdnem biztos magyarázattal tudna szolgálni az álmod valós üzenetére, de mi még ennél is tutibbra megyünk! Dr. Carl Jung is így tartotta jobbnak 🙂 Tézise szerint: minden, ami az álomban jelen van, az valójában a saját elménk kivetülése. Magyarul, ha egy anya vagy az álmaidban az valójában a saját anyai aspektusod mutatja meg.

Az álomfejtés 5, lépése: Vedd magadra!

Képzeld el azt, hogy az álmod résztvevői téged testesítenek meg. Pl, ha a főszereplő az álmodban egy sárga kutya, akkor képzeld azt, hogy ez a kutya te magad vagy! Figyelmesen tapasztald meg, hogy ez mit jelent a számodra? Mi olyat csinált az álmod kutyája, amit te magad is tennél?

Jung tézise ezen példán keresztül azt jelenti, hogy: a sárga kutya álmaidban, önmagad hűséges aspektusa. Ez persze csak akkor igaz így, ha te is az ember legjobb és leghűségesebb barátjának tartod a kutyát. Ha viszont kutya, neked magát az ördögöt jelképezi, és/vagy kutyafóbiád van, akkor ez az álom ellentétes értelmet kap, belső félelmeidről árulkodik.

Már majdnem az álomfejtés finish-ében vagyunk! Ha idáig velem tartottál, akkor most van egy nagy általános vázlatod az álmodról, vannak kiegészítő feljegyzéseid, belső benyomásaidat, egyszavas magyarázatod, környezet ismereted, és az álmod önmagadra való kivetülése.

Az álomfejtés 6, lépése: Rakd össze!

Az álmod valós, tuti biztos üzenetéhez már csak össze kell raknod a feltárt információidat, de pontosan mint egy Puzzle-t. Szerintem az a legjobb, ha ezt már csak egyes egyedül végzed el!

Gyújts meg egy szűz gyertyát és kérd az Univerzumot, az őrangyalodat, vagy Istene(i)det, hogy segítsék álmod valós üzenetét felfedni! Hogy az álomfejtés dekódolását úgy tolmácsolni a számodra, hogy az álmod valós üzenetét, jóslatát tudd meg!

Shopping Basket