Az ikrek jegy általános jellemzése – Frabato

Egy általános jellemzést olvashatsz most az Ikrek jegyről, használd bölcsen, ha te is e jegyben születtél, vagy ez a jegy az aszcendensed, illetve sokat megtudhatsz kedvesről is, vagy egy fontos emberről az életedben, ha szintén Ikrek.


Az asztrológiai évkör 3. jegye az Ikrek.

Időszaka május 21 és június 21 között van.

A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.

Jegyed, levegő elem

Kommunikáció, közlés, közvetítés, írás, olvasás, sokféleség, könnyedség a kulcsszavaid

Laza, levegős színeket kedveled, mint a sárga vagy az égszínkék

Kristályaid: achát, sárga topáz, aranyberill, achát

A természetben lelhető, út közben szedett virágokkal lehet igazán kedvedre tenni, és ezeket az illatokat kedveled a parfümök között is

Az élet minden területe nyugtalanító kíváncsisággal tölt el, érdeklődésed igazán széleskörű. Szívesen tanulsz, olvasol, beszélgetsz, tévézel, szörfölsz a neten.
A sok nyüzsgés és információcsere azonban jócskán összezavarhat, ilyenkor úgy érzed mintha a talaj meginogna a lábad alatt, és azt érzed, hogy több különböző személy él a lelkedben. Ha ezt felismered, könnyen orvosolhatod az ilyen helyzeteket beszélgetős és csoportos terápiával, de sokat javít az állapotodon a vezetés vagy utazás is. Mert amikor túl sok mindenbe vágsz bele egyszerre, energiáid szétforgácsolódnak, kapkodó és felületes leszel.

Remek alkalmazkodó képességed van, könnyedén feltalálod magadat bárhol.

A társasági események, a baráti találkozók központi alakja vagy, mivel mindenről és mindenkiről tudsz mindent, vannak információid, s szinte mindenre emlékszel.

Mindenféle témáról szívesen társalogsz, nem jössz zavarba akkor se ha ismeretlen témát dobnak be. De ha a Te érzelmeid kerülnek reflektorfénybe, először megnémulsz, majd megpróbálod intellektualizálni őket.

Alapvetően magas erkölcsi normák szerint viselkedsz, de szeretsz kitérni a dolgok elől, de sosem hazudsz akarattal. Igyekszel erkölcsösen élni, de mikor állhatatalanságod miatt egy érzelmileg sérült, fontos szereplője az életednek haragja elér téged, akkor abba elbuksz. És mivel egyszerűen nem érted az érzelmek nyelvét, így kerülőutat választassz.

A problémáiddal nem szívesen foglalkozol, az időre bízod és azt reméled, hogy maguktól megoldódnak. Ha mégsem, akkor szükség esetén úgy forgatod a szavakat, mint párbajhős a pengét.

Örök gyerek maradsz életed során – a szó jó és rossz értelmében is. Rengeteg kötelékre van szükséged, de nem kötöd le általuk magad. Mert az elkötelezettség elborzaszt, nem igazán fontos számodra megtudni mik más emberek valóságos igényei és szükségletei.

Ha megfelelő önismerettel rendelkező Ikrek vagy – szerencsés az, aki megismer téged. Bár a veled való kapcsolat minden esetben óriási erőpróba és sosem fogod megmagyarázni, hogy mit miért teszel, de arra hajlandó leszel, hogy engedményeket tegyél a számodra fontos embereknek.

Imádod az állatokat, legszívesebben egy hatalmas farmon élnél, és örökbe fogadnál minden árva, gazdátlan, vagy beteg vad és háziállatod.
Csak a párod tud határt szabni végtelen állat imádatodnak, így kénytelen vagy viszonylag normáklis keretek között maradni.


Hivatás:

Természetesen azokon a területeken tudsz igazán kibontakozni, ahol kedvedre beszélhetsz vagy írhatsz. Leggyakoribb testhezálló munkák az újságírás, riporterkedés, tolmácsolás, ügynökösködés, tanári állás, eladói munkakör, közvetítői területek, kereskedői foglalkozások. Találmányaink, felfedezéseink is sok Ikrekrek köszönhető.


Egészség:

Idegi zavarok, légúti és tüdőbetegségek gyötrik leginkább az Ikreket. Ennek oka a kapcsolatteremtéssel, az életenergia felvételével van összefüggésben. Ha jelentkezik ez nálad, kerüld a dohányzást és végezz ritmikus légző gyakorlatokat.

Az okozhat nálad stresszt, ha elveszted a függetlenségedet, vagy korlátozzák a mozgási szabadságodat. Stresszoldásnál a tudományosan megalapozott tények győznek meg leginkább, sajnos kevésbé veszed rá magad a meditációra, pedig pszichés egészséged érdekében nagy szükséged lenne a belső elcsendesedésre.


Szerelem:

Aktív életet élsz, életteli és vidám vagy, szeretsz ismerkedni, flörtölni.

Fontos számodra, hogy a partnered is olyan olvasott, sokoldalú és intelligens legyen, mint te, mert a hosszútávú kapcsolatban a kommunikáció még inkább előtérbe kerül. Az érzelmeken alapuló kapcsolat az Ikreknek olyan, mintha veszedelmes mocsaras talajon próbálna meg járni.

Félelemmel töltenek el az érzelmek, és mégis valahogy mindig olyan emberekkel kerülsz kapcsolatba, akik érzelemközpontúak. Ezeknek az embereknek többnyire nagyon imponál az éles elméd, ám belső igényeikre nem tudsz megfelelő reakcióval válaszolni.
Így olyan társat kell Találnod, aki szereti a felszínes sokszínűséged, valamennyi arcodat, és így saját magadat is megszereted.

( A szerelmes Ikrekről egy másik blogbejegyzésemben is olvashatsz.)

Shopping Basket