frabato-magus-hold-hatasa-blue-moon

Hogyan hat rád a Hold állása? – Frabato

Hogyan hat rád a Hold állása? – Frabato

A Holdnak már ősidők óta misztikus erőt tulajdonítottak az emberek. Írások szerint a Hold volt a legnagyobb Istenség, ahhoz igazítottak minden fontosabb eseményt, ünnepet. A heteket, hónapokat is az égitest fázisai szerint számolták, a teliholdat pedig különleges varázserővel bíró éjszakának tartották.

A Hold folyamatosan változik,  27,3 naponta megújul. Ez az állandó formaváltoztatás és körforgás nemcsak a természetre, hanem az életünkre és a szervezetünkre is hatást gyakorol, valamint cselekedeteinket is befolyásolja.

Ha figyelembe veszed az egyes holdfázisok hatásait, vonzásaidat, kommunikációidat és szerelmi bájaidat is ehhez igazítod, sokkal harmonikusabbá teheted életed.

Hogyan? Ehhez adok most egy kis útmutatót:


Telehold

Telihold idején az égitestet egy nagy csodás fényes korongnak látod, mivel a Nap az egész felületét megvilágítja.

Ebben a pár napban nehezebben tudsz elaludni, mint általában. Nem csoda, ha teliholdkor sokkal több a baleset.

Ha te is küzdesz ezzel a problémával, használj természetes megoldást erre, készíts nyugtató, álomhozó  gyógynövényteát macskagyökérből, citromfűből vagy komlóból. Ha kedveled a levendula illatát, szippants az olajából, szintén lazítóan hat rád. Ne feküdj le teli hassal, és ne nézz felkavaró, kellemetlen filmet se.

Holdtölte idején a sebek nehezebben, fájdalmasabban gyógyulnak, erősebben és hosszabban véreznek. Ezért ha teheted, ne erre az időpontra időzítsd a tervezett műtéted. Természetesen ez alól a halaszthatatlan, életmentő sebészeti műtétek kivétel! Ugyanakkor a népi gyógyászatban megfigyelték, hogy a telihold idején szedett gyógynövények ereje sokkal hatásosabbnak minden problémára.

Teljes holdkor sokkal fogékonyabb vagy, érzelmesebb és érzékenyebb. Türelmetlenebbül, ingerültebben reagálsz minden helyzetben.  A családodban, a munkahelyeden, a lakókörnyezetedben is eluralkodik az ingerlékenység, agresszió, szenvedély és szinte ösztönből cselekszik minden ember. Harapsz és mások is harapnak. Szeszélyesség, figyeleméhség jellemző ilyenkor mindenkire; pontosan ezért kell különösen figyelned arra, hogy kinek mit mondasz! Olyan dolgok csúszhatnak ki a szádon, amit máskor nem is mondanál ki, sőt inkább mélyen hallgatnál róla. Könnyen felszínre törhetnek eddig elnyomott érzéseid, sérelmeid. Ez nem minden esetben probléma, ha kijön, de a telihold elteltével kellemetlen érzést hagyhatsz valaki lelkében. Önismereted, toleranciád átsegíthet a konfliktushelyzeteken, nem kell belemenned minden vitába, inkább légy te az okosabb! Hidd el, másokat is zavarttá tesz a Holdtölte!

Légy figyelmes a pároddal is, mert a férfiakat is összezavarja ez a természeti jelenség. Töltsd az estéket kedveseddel, meghitt élményeket biztosítva: gyertyafényes vacsora, séta, masszázs. Te biztosítsd az otthon nyugalmát!

Ennek tudatában, fölösleges bocsánatkérés(ek) nélkül megúszhatod ezt a pár napot. Tudatos hozzáállással képes vagy energiákat nyerni minden apró szépségből, jóból, kedvességből. Ezért te se fukarkodj bókokkal, kedvességekkel, még ha a körülötted lévők feszültebbek is, mint máskor. Ezzel is érzékeltetve környezetedet különlegességedről!

Érdemes a pénzügyeiddel is foglalkoznod! Nézd át kiadásaid és használd a telihold erejét, hogy megszabadulhass ésszerűtlen kiadásaidtól. Jövedelmeid, bőségeid gyarapodásáért készíts magadnak bőséghozó forró csokoládét!

Védelmi amulettedet, talizmánodat mindenképp tedd ki holdtöltekor az ablakodba, mert megsokszorozza annak erejét!

Nem csak a medálokat töltheted ily módon, hanem a mágikus holdvíz segítségével te magad is feltöltődhetsz! Házi kedvenced hosszantartó életéért is végezhetsz rituálét Teleholdkor.

Ha szerelmi mágiát végeznél, szintén ez a legalkasmasabb holdfázis. Készítsd el ekkor a vágykeltő bájolajad, vagy szerelemborod energizálását is ekkorra időzítsd.

A mágia végzése ilyenkor rendkívüli enerergiával jár!


Fogyó Hold

Telihold után csökkenni kezd a Hold alakja, míg egészen vékony C alakú sarlóvá nem válik.

Ez az időszak az elengedés, a tisztulás időszaka. Úgy képzeld el, mint egy nagy kilégzést, amikor megszabadulhatsz a válladat nyomó terhektől. Kiváló alkalom tehát a gondolat- vagy érzelmi nagytakarítás megkezdésére, bátran szembenézhetsz a kétségeiddel, a félelmeiddel, és egyszerűbben levetheted régi, korlátozó szokásaidat. Nemcsak lelked, de környezeted lomtalanítását, takarítását is könnyedebben élheted meg ilyenkor.

Fogyó hold idején érdemes hosszabb ideig tartó tisztító-, lé böjt- vagy fogyókúrába, életmódváltásba kezdeni, mert nagyobb sikerrel zárhatod, hamarabb lemennek a kilók, hamarabb távoznak a méreganyagok a szervezetedből. Szaunázz!  A kozmetikai, tisztító és szőrtelenítő kezelések is tartósabbak ez időben. Még az  orvosi beavatkozásokat is érdemes ekkorra időzítened, mert a sebgyógyulás gyorsabb, és fájdalom mentesebb.

Mágia eszközeként, most a legalkalmasabb a 2 színű gyertyákat használnod!


Újhold

Újhold idején az égitest éppen a Nap és a Föld közé áll, arca sötétbe burkolózik, vagyis egy fekete korongot látunk. Mágikus alkalmad adódik egy nyugalmas pihenésre elvonulni, befelé figyelni, relaxálni, meditálni.

Ilyenkor érdemes a félelmekre, titkokra, a vágyakra összpontosítani, feltárni rejtett oldalunkat és elűzni az esetleges rosszat. Ebben a 2-3 napban fizikai síkon javul a test teljesítő ereje, kreatívabbnak érzed magad, akaratod és kitartásod is fokozottabb, mint máskor. Légy tudatos, mert ekkor jó eséllyel teheted meg, hogy új célokat tűzz ki, illetve a régi terveidet és a célba vett feladataidat felülvizsgáld, mert jó ötleteid támadhatnak, és később a megvalósítás is könnyebb lesz. Ha azt tervezed, hogy leszoksz a dohányzásról, vagy egyéb káros szenvedélyedtől, akkor ez a legsikeresebb kezdete elhatározásodnak. Újholdkor minden teher, a lelki és fizikai mérgek is gyorsan távoznak az emberi szervezetből, ezen a napon a legnagyobb a szervezet méregtelenítési készsége. Kiváló indítás egy böjt megkezdésére, vagy egy egynapos tisztítókúrára, mert ekkor csökken az éhségérzet és a víz is gyorsabban távozik a szervezetedből. Az érzelmekre nézve is pozitív ez a nap, sikerrel lehet feléleszteni kihűlt, vagy megszakadt kapcsolatod szerelmeddel.

Mágia szerint ilyenkor olyan műveleteket érdemes végezned, melyek növekedést hoznak az életedbe! Ha anyagi vagy üzleti gyarapodást szeretnél, ezt az időszakot mindenképp használd ki. Vagy ha gyermeket akarsz, ezekben a napokban lehet legsikeresebben a termékenységi rituálét megcsinálnod, tojás mágiával.

Személyes talizmánjaidat, amuletteidet, kristályaidat soha ne add megérinteni másnak. Ha esetleg ez mégis megtörténik, akkor mindenképp használd ki Újhold idejét arra, hogy segítő tárgyaidat megtisztítsd!

Kívánságod teljesülését ezen a napon is kérheted, ha ezt az egyszerűen kivitelezhető 5 lépéses rituálé írásomat elvégzed.

Havas időszakban pedig használd a havat, hogy megszabadulj problémáidtól!


Növő Hold

Újhold után lassan dagadni kezd a Hold, egyre gömbölyűbb D betűt formáz. Ez a pár nap a befogadás, a növekedés ideje. Tested is inkább a felhalmozásra összpontosít, így könnyebben hízhatsz. Viszont a vitaminok, ásványi anyagok beépülése, pótlása pont ekkor a hatékonyabb. Az öngyógyító erők ez időben sokkal erősebbek, mint máskor, ezért érdemes minden lehetőséget megragadnod, amit csak jónak gondolsz, és megkívánsz. Legyen az masszázs, aromaterápiás kezelés, vagy jóga, tai-chi, melyeknek emberfeletti életenergia növelő hatása van. De már akkor is nagyon sokat teszel életerődért, ha a friss levegőn  sétálsz, kirándulsz, sportolsz.

A növő fázis idején megélénkül a társasági élet, így sokkal könnyebben köthetsz új ismeretségeket, barátságokat. De régi kapcsolataidat se hanyagold el!

Szingliként mindenképp használd ki ezt az időszakot pártalálásra!

Ez az időszak a karrieredre is hatással lehet, tehát okosan menedzseld magad.

Ezekben a napokban a mágia eszközeként szintén a 2 színű gyertyák használata a legsikeresebb!

Lehetőséged van feliratkozni a hold hírlevélre, így mindig időben, már 2 nappal korábban értesülsz az újholdról, vagy teleholdról.

Tags: No tags