frabato-magus-karma12

A karma 12 törvénye – Frabato

A karma 12 törvénye – Frabato

A karma törvényeinek nem ismerete téged sem mentesít a karmikus blokkodtól! És hogy többé ne kelljen ettől félned, tudd meg és használd is a karma 12 legfontosabb törvényét!

A karma törvénye olyan egyszerű, mint ez a mondás: ki mint vet, úgy arat! A saját, meghozott döntéseid vezetnek téged a jó, vagy a rossz karmádhoz. Tehát amit másokkal teszel, azt kapod vissza.

Mit jelent a KARMA?

Megmondom őszintén, nem egyszerű ezt a szót realista, európai gondolatúra fordítani… Maga a kifejezés szanszkrit eredetű szó. Erről pedig tudjuk, hogy holt nyelv. Ezen kívül még ami tovább nehezíti a szó valós fordítását, hogy erre a holt nyelvre az is jellemző, hogy a legtöbb kifejezéshez akár 30-50 jelentés is társítható. Ezek pedig akár szögegyenest ellentétesek is lehetnek.  

A karma szó eredendő értelmét még ezeken túl is nehéz átadnom, ennek az oka ráadásul a legtöbb félremagyarázhoz is vezetne! Ez pedig maga az olvasó spirituális szintjének befogadóképessége.

Ennek ellenére megpróbálom a lehetetlent, értelmezem a karmát:
A teremteni szóval kezdjük a karma megértését, mert a kifejezésnek is a szótöve. Tehát amikor épp bármit teszel, akkor a saját sorsodat írod. Gondolataiddal, mondataiddal, cselekedeteiddel alkothatsz magadnak jó de akár rossz sorsot is. És ugyanezen cselekvések hiányával úgyszintén létrehozol egy másik sorsutadat.

Ebből is érzékelheted hogy a karma, olyan mint egy kétélű fegyver! Például lehetsz jómódú és gazdag ha azt teszed amit a sorsod elvár tőled, majd amikor a sors általi ütemtervet már nem tartod, akkor eltolod magadtól a gazdagságot. Vagy egy másik példán keresztül: hihetsz te Istenben, az angyalokban, a mágiában, az átokban, a rontásban vagy a szerelmi kötésben majd ugyanakkor meg is tagadhatod és valótlanságnak tarthatod.

Ugyanígy üdvözülhetsz vagy vétkezhetsz cselekedeteiddel. Ha pedig a végén a mérleged egyensúlya rosszaságaidat tartja többre, meg is eheted azt amit kifőztél magadnak! Ez a visszaható erő ugyan megváltozatható és módosítható, de a legtöbb ember nem képes megállítani.

Az ok-okozat törvénye valójában pedig nem büntetés, inkább tanulásra ösztönzés!

Megtanuljuk, hogy tetteink következményei elől nem térhetünk ki, de csak akkor fogunk szenvedni azoktól, ha a saját cselekedetünkkel adunk okot rá.

Aki ezt nem képes belátni, nem akarja elfogadni, és továbbra is csak vétkeit gyarapítja, annak elmarad a feloldozása a halállal. Ezzel pedig megreked a fejlődése utján és ismétlésre kényszerül mindaddig, amíg megtanulja a karma leckéit!

Aki pedig még élete során belátja és alkalmazza is a karma szerinti törvényeket, 2 módon is feljebb juthat. A halála és a következő élete közti „szünetben”, vagy a következő életében kap erre alkalmat, amikor is bizonyíthatja jogosultságát a karmikus blokkjának feloldásához.

Remélem sikerült átadnom számodra is valamit a karmáról. Ha mégsem sikerült, akkor a következő hasonlat segítségével biztosan közelebb kerülsz a karma megértéséhez!

Amikor egy madár él, bogarakat eszik.
Amikor a madár meghal, a hangyák eszik meg őt…
Az idő és a körülmények bármikor megváltozhatnak.
Soha ne értékelj alul és bánts meg másokat az életedben.
Mert lehet hogy most erős vagy, de ne feledd,
az idő erősebb nálad!
Egy fából milliónyi kis gyufaszál lesz,
de egyetlen gyufaszál milliónyi fát égethet el!
Légy jó, és tégy jót!

A karma 12 legfontosabb törvénye:

1.:  A SEMLEGESSÉG TÖRVÉNYE:

Akár a tömegvonzás törvénye, mely a Földön mindenre és mindenkire vonatkozik. A semlegesség törvénye is kivétel nélkül mindenkire érvényes!  Az Univerzum semleges, ahol nincsenek kiválasztottak, nincsenek elátkozottak. Az Isteni lények mindenkit egyformán mélyen és teljességgel szeretnek.


2.:  A MEGEGYEZÉS TÖRVÉNYE:

A legszörnyűbb igazság, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia  földi léte során, hogy mindenki abból a célból jön ide, hogy megtapasztalja azt, ami történt, történik, és történni fog vele. Az Univerzum egyszerű szabályok alapján működik: minden, ami a jelenben történik, az a korábbi megegyezés miatt van így. Ennek az alapja az a karmikus igazságszolgáltatás az összes érintett fél között, mely  szerint a karma egyensúlyban marad.


3.: A LECKÉK TÖRVÉNYE:

Azért reinkarnálódunk, hogy megtudjuk milyen a szerelem, és azt is hogy mi az, ami nem jellemző rá. A kettősségek világában az ellentétes pólusú dolgokból tanulunk: jó-rossz, probléma-megoldás, míg ki nem fejlődik bennünk az isteni szeretet, öröm és tudatosság. Járjuk az Istenek által kiszabott köröket, ahol nincs szent múlt nélkül, és nincs csaló jövő nélkül- mindaddig járunk körözve, amíg meg nem tanuljuk leckéinket.


4.:  AZ OK-OKOZAT TÖRVÉNYE:

Amit előző, vagy mostani életedben másokkal tettél (ok), átszövi jelened és jövőd karmikus megállapodását (okozat). Ha tudatosan szeretettel és kedvességgel fordulsz magadhoz és másokhoz, az azonnal átszövi jelened és jövőd karmikus megállapodásait, nagyobb utak, és kibontakozás felé visz.


5.:  AZ EGYENSÚLY TÖRVÉNYE:

A leckék megtanulásának célja az egyensúly elérése. Az egyensúlytalanságok vezetnek a személyes reinkarnációhoz. ’Amit gyűlölsz, azzá válsz’, mert így éred el az egyensúlyt.  Csak akkor értheted meg teljesen azt a dolgot, ha azzá válsz, így megszűnsz ítélkezni felette, megváltoztatod azt, hogy ez irányba ne szeretettel közelíts, és nem lesznek többé irreális elvárásaid.


6.: A VONZÁS TÖRVÉNYE:

A sokszor ismételt gondolataid, és sokszor átélt érzelmeid hasonló gondolatokat és érzéseket vonzanak, hogy vágyaid így valósággá váljanak. Bármilyen gondolatokra, vagy érzésekre fókuszálsz leginkább- a legintenzívebben, vagy leggyakrabban- akár akaratlagosan, akár akaratlanul, azok karmád meggyőződésévé válnak. Minél többet invesztálsz beléjük, annál erősebbé válnak. Karma- meggyőződésed generálja gondolataidat, viselkedésedet, tetteidet és határozza meg eredményeidet.


7.:  A KAPCSOLAT TÖRVÉNYE:

Olyan emberekkel, lehetőségekkel, eseményekkel kerülsz kapcsolatba, melyek meg kell, hogy valósuljanak ahhoz, hogy vágyaid beteljesüljenek, de csak akkor, ha engeded, ha hiszel bennük, és várod, hogy megtörténjenek. A megengedés azt jelenti, hogy megnyitod magad a megvalósulás előtt, és hiszel abban, hogy a beteljesülés fel fog kínálkozni, és számítasz rá, mert megteszed a megfelelő lépéseket vágyad felé, és azok úgy fognak teljesülni, ahogyan te szeretnéd.


8.:  A GYARAPODÁS TÖRVÉNYE:

Mivel az Univerzumban minden energia, ezért az Univerzum mindig az alacsonyabb rezgések irányából a magasabb rezgések irányába gyarapodik. A változás és a növekedés vitathatatlanok, mert az energia folyamatosan gyarapszik. Az Univerzum folyamatosan gyarapszik, káosz, újra rendeződés és rend váltják ciklikusan egymást a végtelenségig.


9.:  A MEGNYÍLÁS TÖRVÉNYE:

Belső térképed a valóságról folyamatosan változik, hogy tükrözze jelenlegi tanulási, és gyarapodási állapotodat. Ahogy megnyílsz, valóságod térképe folyamatosan finomodik az igazság egy magasabb szintje felé. A megnyílás egy fokozatos folyamat, így saját tempódban, reinkarnációk sorozata folytán megtanulhatod az élet leckéit.


10.:  A FELHATALMAZÁS TÖRVÉNYE:

Ha elfogadod, hogy’bármi, ami történik, úgy van jól’, akkor elfogadod a karma alapértelmezett mintáját.  A felhatalmazás abból a tudatos elhatározásból ered, hogy átveszed karmád felett az irányítást azzal, hogy felelősséget vállalsz életedért, és tudatosan kedvességgel és szeretettel cselekszel.


11.: A LEHETŐSÉGEK TÖRVÉNYE:

A megtapasztalható, vagy átadható örömnek soha nincs vége. Annak ereje, hogy megkapd, amit szeretnél, belülről fakad. Minden pillanat új lehetőségeket tartogat a cselekvésre. Bármiről is álmodsz, bármit is tennél, bármi is lennél, annak lehetősége megvan az univerzumban.


12.:  A SZERETET TÖRVÉNYE:

A karma szeretettel kezdődik és végződik. A karma lelked személyes, reinkarnációs útja az univerzumban. Karmád akkor teljesedik ki, ha megtanulsz feltétel nélkül szeretni. A karma, és reinkarnáció egyetlen célja, hogy mindannyian az isteni szeretet, öröm, és tudatosság állapotába kerüljünk.

HÁT LÉGY JÓ, ÉS TÉGY JÓT, MERT AMIT ADSZ, AZT KAPOD!

Tags: No tags