A makk, az őszi napéjegyenlőség egyik legfontosabb jelképe

Bölcsességet, és jólétet társítottak hozzá. Jó jel, ha álmodban jelenik meg a makk, mert az az erőt, egészséget, és az anyagi biztonságot jelöli az életedben. 

A több ezer éves múltú népszokások szerint, ha makkot tartasz magadnál, az hosszú, egészséges és szerencsés életet hoz számodra, és megvéd a betegségektől. Főként a reumás betegség esetén tartották jónak. Aki pedig egyszerre 3 makkot is hord magánál, akkor viselője fiatalabbnak tűnik a koránál. Régen még a gyerekek nyakába is akasztottak egy makkot, mint talizmánt, hogy megvédjék őket a veszélyektől.

Különleges kapcsolatba hozták az időjárással is, főként, a viharokkal. Ezért a házak ablakpárkányain mindig volt makk, hogy védelmet nyújtson az otthonaiknak a villámcsapások ellen. Az időjárás szeszélyei ellen is felhasználhatod a makkot, ha elindulás előtt a zsebedbe teszel egyet!


Személyes makk talizmán:

Sétálj ki az erdőbe, és válassz egy szimpatikus tölgyfát magadnak. Keress 3 egészséges és szép makktermést, miközben mondd el a fának, az Univerzumnak, hogy azért jöttél, hogy e termésből egy jólétet hozó talizmánt készíts, hogy bőség jöjjön az életedbe.

Ha megtaláltad a neked tetsző makkokat, tedd a zsebedbe, közben pedig képzelj el magad körül egy zöld fényt, majd mondd:

„Kis makkokból lesznek a hatalmas Tölgyek,

ezen talizmánok hozzám bőséget küldenek.

Hozzatok felém jólétet e mágia által, 

és adjatok nekem sikert esőben és napsugárban!”

Majd köszönd meg az Univerzumnak és/vagy Istene(i)dnek a segítséget!


Bőség mágia makkal:

A Hold beteljesedésének éjszakájára tegyél makkot az ablakpárkányodra! Ezt a makkot ültesd el a földbe, majd köszönd meg az Univerzum és/vagy az Istene(i)d segítségét!

Vágyteljesítő mágia makkal:

Ha azt szeretnéd, hogy egy vágyad beteljesedjen, vésd rá, vagy írd rá alkoholos filccel egy makkra annak a jelképét. Tartsd a kezedben a makkot, és csak a kívánságodra koncentrálj. Képzeld el, ahogy a makk szinte magáévá teszi vágyaidat, és mond:

„A mágia magjait elvetem, kívánságom életemben jelenj meg!”

Majd ásd el a makkot a földbe, és köszönd meg az Univerzum és/vagy Istene(i)d segítségét!


Szerelmi jóslás makkal:

Ha több férfi is lehet akár a befutó, mint férj, és nem tudsz dönteni közöttük, próbáld meg ezt az egyszerű népi rituálét.

Ehhez a rituáléhoz is a Telehold ideje a legalkalmasabb. Annyi makkra lesz szükséged, ahány fiú szerepel a kérdésedben, +1, ami téged jelképez. Továbbá egy tál Holdvízről is gondoskodj. Ha sok makkot kell felhasználnod, akkor legyen nagy a tálad. A makkokra vésd rá, vagy alkoholos filccel írd rá a monogramokat. Kérj segítséget, koncentrálj a bölcsességedre! Helyezd a makkokat a tálba, kb. 7 cm-re egymástól. Figyeld a mozgásukat, és amelyik makk a Téged jelölő makkhoz úszik, az lesz a legjobb választásod!


Szerelmi jóslás makkal 2.:

Ez a rituálé akkor aktuális, ha már megvan a férjjelölted, és arra vagy kíváncsi, hogy milyen közös életetek lesz együtt.

Az előző rituáléhoz képest csak annyi a különbség, hogy itt, ebben az esetben csak 2 makkra van szükséged. A makkok mozgásának értelmezésekor pedig azt kell megfigyelned, hogy a makkok egymás felé úsznak- e a tál Holdvizedben, vagy ellebegnek egymástól. Ha a makkok egymás felé tartanak, akkor az azt jelenti, hogy az esküvőtök jó úton halad, jól választottál, de ha a makkok egymástól ellebegnek, akkor az azt jelenti, hogy nem a legjobban választottál, akár még az esküvő előtt is elválhatnak útjaitok.

Shopping Basket