frabato-magus-kristalyok-9ccw9E-unsplash

Az asztrológiai jegyek védelmi – bevonzó kristályai, mágikus drágakövei

Az asztrológiai jegyek védelmi – bevonzó kristályai, mágikus drágakövei

A drága és féldrágakövek többek, mint csak egyszerű díszek!    Ezek a természetes képződmények képesek gyógyítani, védelmet adni, ellazulni, tulajdonságainkat erősíteni, illetve hiányosságainkat ellensúlyozni. Minden asztrológiai jegynek is van ajánlott kristálya. Ennek tudatában 1-1 ékszerrel, kiegészítővel pozitívan tudod mindennapjaid terelni! Sőt! Igazán bölcs ajándék lehet e szerint meglepni kedvesedet, vagy a számodra fontos hozzádtartozókat!

KOS jegy ,  GYÉMÁNT:

Akár a kos, aki erejéről és túlélő képességéről ismert, a gyémánt a legerősebb kristály. A gyémánt erős maszkulin energiát hordoz, kihozza belőled a benned rejlő harcost, és segít céljaid elérésében még a legnehezebb időkben is.  A gyémánt tisztasága és ártatlansága segít neked a spirituális tisztánlátásban, és abban, hogy a szívedre hallgass. Mivel a gyémánt a gazdagságot is szimbolizálja, a bőséget vonzza be az életed minden területén.


BIKA jegy,BOROSTYÁN:

A borostyán tulajdonképpen nem is kő, hanem megkövesedett gyanta, mely a Balti tenger vidékein képződik a fákon, és tökéletesen illik a föld jegyű, természetkedvelő bikához.  A borostyán aranysárga színe lehozza a földre és stabilizálja a magas szintű spirituális energiákat a fizikai testben. Hatása egyszerre nyugtató és energizáló, védelmet és egyensúlyt biztosít. A borostyán felszívja a negatív energiákat, így hozzájárul a test öngyógyító képességéhez.


IKREK jegy, ACHÁT:

A mentálisan aktív (néha hiperaktív) ikrekre jótékonyan hat az achát nyugtató ereje. Azáltal, hogy e kő erősíti a test kapcsolatát a Földdel, az achát bátorságot és vitalitást nyújt, megvéd az energia vesztéstől és a stressztől. Mivel a harmónia kövének is nevezik, az achát elősegíti, hogy az ikrek két személyisége egyensúlyban legyen. Mindig viselj, vagy vigyél magaddal achátot, ha fontos döntési helyzetben vagy, mert ez a kő élesíti látásod, stimulálja intellektusod, és eloszlatja félelmeid.


RÁK jegy, HOLDKŐ:

Ez a mágikus kő nem meglepő módon a Holddal áll kapcsolatban, mely a Rák jegy uralkodó bolygója. A holdkő felszívja a Hold gyógyító erejét, így holdtöltekor a legerőteljesebb a hatása. A holdkő védelmet nyújt az érzékeny ráknak, eközben serkenti az intuíciót, a női energiát és a pszichés képességeket. A belső fejlődés és spirituális befogadás köve is egyben. A holdkő remek kísérő a meditáció során. Ezen felül a szerelemben és üzleti téren is szerencsét hoz. A rák további kristályai: Gyöngy, smaragd, rubin.


OROSZLÁN jegy, TURMALIN:

A turmalint gyakran hozzák összefüggésbe a szívvel, azzal a testrésszel, mely az oroszlánt irányítja. Ez a kő segít abban, hogy nyitottabb légy a szerelemre, együtt érzőbb, vidámabb legyék. Az oroszlán egy kreatív jegy, és a turmalin további inspirációt is ad, valamint átlendít a nehézségeken, ha úgy érzed, elakadtál. A turmalin erősíti céljaid megvalósítását, vonzza a bőséget, és másokat is befogadóbbá tesz tehetséged iránt. Ezt a követ általában medálba foglalják.


SZŰZ jegy, KÉK ZAFÍR:

A buddhizmusban szent kő, rendet és tisztánlátást hoz az elmének, így növeli a képességed a spirituális bölcsesség eléréséhez. Mivel a szűz jegy aggodalmaskodó és ideges típus, ráadásul gondolatai gyakran vándorolnak negatív irányba, ez a kő a számára különösen hasznos. A kék színt a mennyországgal szokás azonosítani, így a szüzet emlékeztetni arra, hogy mindig nagyobb perspektívást kell néznie. A kék zafír növeli a mentális rugalmasságot, segíti a szüzet abban, hogy megnyíljon az új lehetőségek előtt.


MÉRLEG jegy, LAPIS LAZULI:

Az univerzális igazság és barátság köveként ismert, ez a kő harmóniát visz a kapcsolatokba, mely a másoktól folyton függésben lévő mérleg számára nagyon fontos. A lapis lazuli abban is segít, hogy jobban ki tudjuk fejezni igazi önmagunkat, belső igazságunkat, mely néha nagyon nehezen megy a folyton békére törekvő mérlegnek. E spirituális tulajdonságokkal rendelkező kő segít a tudás megszerzésében, az önbizalom növelésében, abban, hogy jobban halld a lelked vezérszavát, valamint megtisztítja az elmét és a lelket.


SKORPIÓ jegy, AKVAMARIN:

E gyönyörű kék kő neve az óceánra vonatkozik, és remekül rezonál a víz jegyű skorpióval. A víz az érzelmeket jelenti, és a skorpió érzelmei mélyek, annyira mélyek, hogy ez a jegy néha elvész a mélységekben. Az akvamarin megnyugtatja a skorpió mély érzelmeit, a sötét érzéseket eloszlatja, segít a tisztánlátásban. A testet és a lelket harmóniába hozza ez a kristály. Segít a magasabb szintek elérésében úgy hogy közben egy időben a földön is tart..


NYILAS jegy, TÜRKIZ:

Több spirituális hagyomány szerint szent kő, mely segít az örök igazságot kereső nyilasnak az önbizalomszerzésben. Ezen felül a türkiz a kommunikáció köve is, segíti a beszélőt az ékesszólásban, növeli az őszinteséget és a kreativitást, és segít elkerülni, hogy a nyilas homokba dugja a fejét. A türkiz serkenti az intuíciót, érzékenységet, pozitív gondolkodást, ez nyugodtabbá, bölcsebbé és kiegyensúlyozottabbá teszi őt.


BAK jegy, RUBIN:

Azzal, hogy növeli az önbizalmat, bátorságot, és örömmel tölt el, a rubin kompenzálja a bak szomorkodásra és negatív gondolkodásra való hajlamát. A rubin sötétvörös színe erősíti a szívet, és arra ösztönöz, hogy szeressük magunkat és másokat. A bak a legkeményebben dolgozó jegy mindközül, és a rubin segít energiái beosztásában, növeli állóképességét, életerejét. A rubin vonzza a jólétet és a bőséget.


VÍZÖNTŐ jegy, GRÁNÁT:

Ha a vízöntő mentális területen elakad, a gránát segít neki újra felvenni a fonalat. Ez a kő növeli a szexuális energiákat, a szenvedélyt, érzékiséget, és az általános vitalitást. A barátok és a közösség nagyon fontos a vízöntő számára, és a gránát stabilizálja a kapcsolatokat, mindemellett növeli a népszerűséget. A gránát az üzleti életben is sikert hoz, segít a felsőfokú tanulmányokban és a szakmai célok megvalósításában. A gránát erősíti a spirituális képességeket, és segít emlékezni álmainkra, és megérteni azok üzenetét.


HALAK jegy, AMETISZT:

A rendkívül érzékeny halakra rendkívül előnyösen hat az ametiszt , mely elvezeti azokat a rezgéseket, melyekre a testnek nincs szüksége. Megnyugtatja az elmét és az idegrendszert, ezt a követ a természet nyugtatójának is szokták nevezni. Remekül feloldja a feszültséget, és levezeti a stresszt.  Az ametiszt a gyászolónak is segít a fájdalom feldolgozásában, valamint segít a függőségek leküzdésében, és hozzájárul az általános érzelmi stabilitáshoz. Rendkívül jó meditációs kő, az ametiszt növeli a szellemi képességeket és a spirituális tudatosságot.

 

Tags: No tags