frabato-magus-logo-vilagos
május 6, 2017

2017 május havi asztrológiai előrejelzésem - Frabato

Havi asztrológiai előrejelzéseimmel beleláthatsz a jövődbe, és ha nem tetszik eléggé ami lehet, akkor vedd át a sorsod feletti tudatos irányítás jogát!

A 2017-es éves előrejelzésemből az év további részleteibe is beleláthatsz, így az aktuális döntéseidet még tudatosabban átvizsgálhatod. Szerelmi döntéseidhez pedig a szerelmi jóslataim adhatnak további segítsétek!
Az aktuális havi asztrológiai előrejelzésemet teljessé téve,  május havi szerencse és szerencsétlen napjait is megtudhatod, illetve egy külön írásomban a horoszkópjegyek havi horoszkóp előrejelzéseit is!
 

kép forrása: theawenwoods tumblrWalpurgis éjjele, Május elsejét megelőző éjjel - A szimbolikus harc az öreg boszorka és a fiatal szűz között természetesen nem más, mint a téli hóviharok utolsó erőfeszítése a megújuló szűzi természet ellen. az új tavasz diadalmaskodik.MÁJUS - Két harcos asszony hónapja

 
Május hónap szimbolikája:
A május hónap első napja különösen termékeny volt babonás és mágikus népszokásokban. Mindenekelőtt a kétféle – a görög és a római – Maia és Maja: az öreg banya és a fiatal tavaszistennő között lejátszódó harc játszik itt szerepet a május elsejét megelőző úgynevezett Walpurgis éjjelének hagyományaiban, amelyeket a keresztény középkor természetesen ismét átalakított a maga képére és hasonlatosságára. Az öreg banya képét a boszorkányok öltik magukra, akik ezen az éjszakán, a Walpurgis éjjelén, szabadon röpködhetnek a világban, mert ilyenkor van a nagygyűlésük a Blocksbergen. S ezen az éjszakán halálra üldözik a fiatal nőt, Walpurgis-Maját, a tűzcipellős és aranykoronás ifjú szüzet. Aki Walpurgist üldöztetése közben megvédi és házába beengedi, azt arannyal jutalmazza az üldözött szent. A szimbolikus harc az öreg boszorka és a fiatal szűz között természetesen nem más, mint a téli hóviharok utolsó erőfeszítése a megújuló szűzi természet ellen. A happy-ending – a természet rendjénél fogva – egyáltalán nem kétséges: az új tavasz diadalmaskodik. Ám ezt meg is kell ünnepelni. Maja-Walpurgis diadalünnepét meg kell ülni, mégpedig azzal, hogy királynővé koronázzák Maját. Ez a „májuskirálynő”-választás rítusa. S a legény, aki őt megmentette, jogfolytonosan „májusi király” lesz. A folyton megújuló természet győzött, tehát fel kell állítani diadalmi jelvényét, a májusfát: a sallangokkal ékített koronájú fatörzset, amelyet a többi legény hiába próbál megmászni. Csak az, amelyiknek először sikerül a diadalmi jelvényt, a hímes kendőt onnan lehoznia, az érdemli meg, hogy párjává legyen a májuskirálynőnek. A természet újjászületésének napja, ünnep, amikor nem szabad dolgozni. Így lesz a május elseje a pihenés napja, amelyet a modern munkásmozgalom is mint ilyet vesz át. S a Walpurgis éjjelén szerte száguldozó boszorkányok és gonosz szellemek ellen nincs jobb védekezés, mint hogy állandóan szólaltatják a harangokat. A katolikus Egyház aztán átértelmezi ezt a szokást is: Május Királynője, Mária istenanya tiszteletére zúgatja május elsején a harangokat. S mivel régebben egész május haván át harangoztak a boszorkányjárás ellen, az Egyház is az egész május haván át Mária tiszteletére húzatja a harangokat: az egész május hónap Mária hónapjává lesz.
 

2017 május hónap virága - mely szimbóliozálja is - a gyöngyvirágGYÖNGYVIRÁG

Május virága: a gyöngyvirág
Az Anyák napjához is a leginkább köthető kedvesség. Illatos, fehér csengettyűit május elején nyitogatja. Virága kellemes illattal tölti meg a szobát hosszan, de mindenképp jó ha tudod róla azt is, hogy a gyöngyvirág, az bizony szépsége mellett rendkívül mérgező is! Ezért is tartom ezt a virágot szimbolikus üzenethordozónak, melynek jelenetését persze számtalan módon lehet értelmezni. Én így értelmezem: Ne ítélj meg egy könyvet csupán csak a borítója alapján!
 

A május hónap asztrológiai jegye a Bika jegyBIKA JEGY

Május asztológiai jegye: a BIKA  jegy.
Április 20 és május 20 között jegyzik a BIKA jegy általánosan meghatározott időszakát, de ezek ugye nem fix dátumok, mert minden csillagjegy kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog. Azok akik 2 asztrológiai jegy határnapjaiban látják meg a világot, ők a jegyváltó napok átfedése okán kissé kevert jellemvonásokkal tarkítva startolnak. Ha te is emiatt dilemmázol minden horoszkóp olvasás előtt, és épp ápriliss 17 - 2s között születtél, akkor te a Kos - Bika  jegynek,  vagy ha épp április 17 - 22 között történt meg, akkor pedig a  Bika - Ikrek  jegy szülötte vagy!
 
Ha május hónap szülötte vagy, akkor általánosságban rólad is elmondható, hogy:
Makacs, és keményfejű vagy! Szisztematikus gondolkodású - a bal oldali agyfélteke dominanciája miatt. Éles észjárásod van!
Különösképpen vonzódsz az irodalomhoz és a művészetekhez. Egyedi képzelőerőd épp ezzel hozható összefüggésbe! Imádsz utazgatni, és nem is vagy egy otthonülős tipus.
Fáradhatatlanul és keményen vagy képes dolgozni, és ehhez nincs is szükséged extra motívációra! Erős akarattal viselkedsz, ami a makacsságoddal együtt eredményezi, hogy könnyen fel tudnak bosszantani! Álláspontod mellett mindig szilárdan kitartassz. Imádod, amikor a figyelem középpontjába tudsz kerülni! Szerencsére mások is élvezik ezeket az alkalmakat 🙂 Megértő vagy másokkal és valós, mély érzéseidből táplálkozol. Mondhatni, egy kívül - belül szép adottságokkal startoló ember vagy! Jó fizikum jellemez, ezért a betegségek elsősorban a légzéseddel kapcsolatosak, ill. a fül és a nyak területével!  
Zsigereidben van a spiritualitás! Nemcsak hogy fogékony vagy ezekre a tanokra, de még látnoki képességeket is birtokolsz! És meg az is jellemző a májusiakra, hogy csak 1-2 gyereket vállalnak felnevelni!
 

2017 Május hónap védelmi amulettje, szerencsehozó talizmánja a gyémánt kristályEMERALD

A május hónap köve: az emerald smaragd.
Mely drágakő a termékenység és az újjászületés jelképe. Nemcsak hogy Kleopátra kedvelt kiegészítője volt a smaragd, de a Rómaiak az ősi időkben ezt a drágakővet Vénusz-nak, a szerelem és szépség Istennőjének is tisztelettel szentelték. Ez a smaragd a bölcsesség a növekedés és a türelem üzenetét is magában hordozza. A drágakövekben rejlő természetfölötti mágikus erőknek és energiáknak köszönhetően a hónapok kristályait ill. köveit védelmi amulettként vagy  szerencsehozó talizmánként is használhatod nap mint nap. Csak épp minden hónapban az aktuálisra kristályra - kőre kell váltanod, így egész évben védett, szerencsés és áldott leszel!
 

2017 május 2 - 29 között van a Maja naptár szerinti Kígyó - Kaw holdhónap2017 május 2 - 29, a Maja Kígyó - Kaw holdhónap

Május, a Maja naptár szerinti Kígyó - Kaw holdhónap:
A maják a kígyóban a gyógyító erőt tisztelték. Természetfeletti képessége kivételes átalakuló és megújuló erejében, a bőrének levedlésében rejlik.
A Kaw jelében született emberek nagyon erős ellenálló-képességgel rendelkeznek. Képesek elengedni az idejétmúlt dolgokat és időről időre megújulni, teljesen új emberként megszületni. Nagyravágyóak és eltökéltek. Kifinomult érzékekkel és kiváló intuitív képességük segítségével haladnak előre útjukon!
 

2017 május 5. – június 5. között van a kínai horoszkóp szerinti kigyó jegy isKígyó jegy: 2017 május 5. – június 5. között

Május hónap kínai horoszkópjegye, a Kígyó:
Ha a Kígyó jegyében születtél, akkor a kígyó hónap idején egy sokkal intenzívebb, aktívabb, eredményesebb és termékenyebb időszakodból profitálhatsz, amit mindenképp érdemes és fontos is kihasználnod sorsod tudatos irányításához!
Tehát ha ezekben az időszakokban láttad meg a napvilágot, akkor biztos hogy a Kígyó évében születtél, és ez a Te hónapod!:
1941 január 27. - 1942 február 2.
1953 február 14. - 1954 február 2.
1965 február 2. - 1966 január 20.
1977 február 18. - 1978 február 6.
1989 február 6. - 1990 január 26.
2001 január 24. - 2002 február 11.
2013 február 10. - 2014 január 30.
 

Aktuális asztrológiai események 2017 május hónapban:

2017 május 1. Beltane napja:
Samhain - Yule, a téli Napforduló - Imbolc - Ostara, a Tavaszi Napéjegyenlőség mágikus energiatámadása után május elsején az Istennő Évköre egy újabb frissítő és éltető ünnepnapja által teljesíthetjük be kívánságainkat! 
 
2017 május 5. Merkúrunk visszaáll:
2017. április 9-én kapcsolt hátrafelé menetbe, és ez idő alatt bizony megtapasztalhattad az akadályok sűrűbb feltűnését, a gondolatok összekuszálódását a kommunikációban - a közlekedésben és - az ügyintézéseid közbeni megannyi  felbukkanó váratlan helyzeteket. De ha figyelted és megfogadtad a túlélési praktikáimat akkor Te is a legcsekélyebb veszteséggel lélegezhetsz fel!  A 2017-es év második Merkúr retrográdját tudhattuk ezennel le! Na jó, lesz még 2-szer. DE: a következő hetek már sokkal dinamikusabbak - mosollyal és örömmel telibbek lesznek 🙂
 
2017 május 10.-e éjjele, a Skorpió Telehold ideje:
A Skorpió jegy, igen szexuális jellegű csillagjegynek is mondható, így kitűnő alkalom a Skorpió Telehold ideje arra, ha ezzel kapcsolatos a kívánságod! Pl. ha szeretnéd növelni a libidódat, vagy ha épp egy szenvedélyekkel teli szeretnél bevonzani az életedbe. Azt viszont tartsd figyelembe, hogy a Skorpió hatása alatt kezdődő kapcsolatok transzformációs hatással is rendelkeznek! Tehát nem mindig kiszámítható eredménnyel köttetnek.
Ezt a holdállást érdemes arra kihasználnod, hogy olyan témákon dolgozz, amik mélyebb belátást igényelnek a rejtelmekbe, mert a Skorpióban állás segít eljutni a tanok alapjaihoz, sokkal könnyebé téve megérteni a dolgok lényegét. Ez a csillagjegy továbbá a koncentrációt, az egy valamire való odafigyelést is elősegíti, ezért jó hatással van valaminek a megtanulásra.
Az okkultizmus és mágia tanaival is most olyan ismeretekre tehetsz szert, ahogy más holdállásban több tanulást és gyakorlást igényelne. 
Ha valamilyen személyes ügyed titkát akarod elrejteni mindenki elől, akkor ezt ezzel a praktikával, gyertyamágiával tudod biztosítani:

Ha felelőtlenül kikotyogtad egy féltett titkodat, gyújts meg egy fekete gyertyát, hogy a titkod, örökre az is maradjon! Tökéletes rituálé 2017 május skorpió teliholdja éjjelén! Frabato gyertyamágiaHa felelőtlenül kikotyogtad egy féltett titkodat, gyújts meg egy fekete gyertyát, hogy a titkod, örökre az is maradjon! - Frabato gyertyamágia

 

2017 május 2o - június 22
Hívd randevúra a párod! Jelen bolygóállások hatásai miatt most érdemes felfrissíteni párkapcsolati "viszonyod"! Az agyalgatások helyett szükségetek van romantikára is!!
Ezekben a hetekben érdemes lesz ismerkedni azoknak, akik szeretnének párkapcsolatba jutni! Bár az ekkor startoló kapcsolatok ismerkedések elég nyögvenyelősen indulnak, talán nem is kecsegtetnek nagy durranással, mégis néhány hét után könnyedén átfordulhat egy jóval érzelmesebb és testközelibb állapotba. Tehát nyugi, várj türelemmel pár hetet - akár 2 hónapot is - és majd csak akkor dönts kettőtökről!
 
2017 május 25.-e éjszakája Szuper Újhold ideje:
Igen, ekkor egy szuperholdállás történik meg ez az esemény! SzuperÚjhold állás azt jelenti, hogy ekkor lesz a legközelebb a Föld a Holdhoz (357210 km)!
És mindez az Ikrek jegyében! Mivel minden Újhold egy újabb kezdet ideje, ez egy újabb fejezet számodra is. Hogy az elkövetkező harminc napra meghatározd a céljaid! Az Ikrek jegy energiái főként a kommunikációval kapcsolatosak: érdemes megfontolni a mondandóddal való szándékaidat és kommunikációs módszereidet, hogy kimondott szavaid üzenetei célba is érjenek!
Lazíts béklyóidon! Az Ikrek Újhold számodra is ad egy kis friss levegőhöz jutáshoz lehetőséget, és egy esélyt is arra, hogy értékeld végre a humort is az életedben.
Ha van testvéred - vagy egy testvérként érzett jó barátod - akivel már rég beszéltetek, akkor most mindenképp vedd fel vele a kapcsolatot!
 

CSODÁS MÁJUST!2017 május havi asztrológiai előrejelzésem -FRABATO
Havi asztrológiai előrejelzéseimmel beleláthatsz a jövődbe, és ha nem tetszik eléggé ami lehet, akkor vedd át a sorsod feletti tudatos irányítás jogát! Ebben segít neked aktuális havi, 2017 május hónap asztrológiai előrejelzésem téged!

Kapcsolat

Ősi mágus
frabato99@gmail.com
+36 20 974 89 22
1065 Budapest 
Podmaniczky utca 16.
frabato-magus-logo-vilagos
Minden jog fenntartva © 2022 - Frabato Ősi Mágus
envelopephonemap linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram