frabato-magus-logo-vilagos
június 22, 2016

A rák jegy általános jellemzése - Frabato

Egy általános jellemzést olvashatsz most a Rák jegyről, használd okosan ha te is az vagy, vagy a kedvesed, vagy egy fontos ember az életedben. De ez a kis leírás akkor is igaz lehet rád, ha az aszcendens jegyed a Rák. Ha kíváncsi vagy milyen a szerelmes Rák, arról egy másik blogbejegyzésemben olvashatsz.

rak jegy

Kép forrása: Bill Presing art

 

Az asztrológiai évkör 4. jegye a Rák jegy.

Az általánosan meghatározott időszaka június 21 és július 22 között van. De ugye ezek nem fix dátumok, mert a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozognak. Így ha június 17 - 23 között születtél, mint Ikrek - Rák jegy szülöttje vagy. 

Jegyed: víz elem

Uralkodó bolygód: a Hold

Az otthon, anya, gondoskodás, érzelmi kötelékek, érzékenység, hangulatingadozás, álmodozás, tudatalatti hatalma a kulcsszavaid

Kristályaid: a holdkő, gyöngy, smaragd

Színeid: a holdfény és a víz színei, ezüst, pasztellkék

A romantikus virágok illatát kedveled parfümben is.

 

Híres vagy a hangulatingadozásaidról, a rosszkedvedről, és álmodozásaidról. Olyan a természeted, mint a változékony Hold, ennek az egyik oka a túlérzékenységed. A Hold állása abszolút megfigyelhető a viselkedéseden. Ha jó passzban vagy, nagyon gyengéd és engedékeny vagy, és ilyenkor könnyen ki is használhatnak. Hangulatod folyamatosan változik. Az egyik pillanatban még vicceket mesélsz, és jól érzed magad egy társaságban, majd a másik pillanatban pedig magadba roskadsz. Könnyen megbántódsz, és ezt sose feleded. Együttérző és gondoskodó vagy a hozzád közel állókkal de képes vagy fájó, csontig hatoló megjegyzéseket is tenni. Tele vagy ellentmondással.

Kerülöd a nyilvánosságot, óvod a magánéletedet, de mégis kijön belőled az excentrikus éned is, és imádsz sütkérezni a rivaldafényben.

Állandóan bizonytalan vagy önmagadban, aggodalmaskodsz azon, hogy mások hogyan látnak téged. Bizonytalanságodat viccelődéssel leplezed, és ez akár a depresszióig is elfajulhat. Jövőddel kapcsolatban is inkább negatívan gondolkodsz. Céltudatos is vagy! Így, vagy úgy, a kettőt előre egyet hátra, vagy akár oldalazva, de biztos eléred amit akarsz.

Szentimentális, figyelmes és odaadó, nagy álmodozó és nagy megmentő vagy. Ha valaki segítségre szorul, te tuti észreveszed! Varázsod a gondoskodó ösztöneidben és a hangulatváltozások miatti ellentmondásaidban rejlik, amiket az érzelmeiddel hozol egyensúlyba. Szeretetből és dicséretből pedig nincs az a mennyiség, ami túl sok lenne neked.

Fontosak számodra a szeretteid, óvod őket és gondoskodsz róluk. A múlt emlékeihez, tárgyaihoz ragaszkodsz, ezért tele is van a lakásod velük.

Az önállóság megtanulása az egyik legfontosabb életfeladatod! Folyamatosan támaszra, megerősítésre vágysz, másoknál keresed az érzelmi védettséget. Emiatt viszonylag későn költözöl el otthonról, de a kapcsolatokból, helyzetekből is ezek miatt az okok miatt mozdulsz nehezen.

 

Hivatás:

Ahol kiélheted a genetikailag beléd kódolt segítő és gondoskodó hajlamod, ahol fontosnak és pótolhatatlannak érzed magad. Az ápolás, az óvónői vagy szociális feladatokban de az otthoni munkákban, és a családi vállalkozásokban is ki tudsz teljesedni. Gyógyító képességedet a spirituális világban tovább tökéletesítheted, illetve fejlett intuíciós képességedet is kamatoztathatod!

Egészség:

Legérzékenyebb szerved a gyomrod, mert az érzelmi problémáidat gyakran nem tudod megemészteni, és ilyenkor azonnal jelez. Az elhízás, a reflux és a cukorbetegség is kialakulhat nálad.

Szerelem:

Az összes jegy közül talán te vagy a legromantikusabb, nagyon odaadó és ragaszkodó tudsz lenni. Arra azonban figyelj, hogy a túlzott törődéseddel, az anyáskodásoddal megfojthatod a társad. Olyan ember lehet jó partnered, akire fel tudsz nézni, akinek hatalmas a türelme, határozott, higgadt, és mindemellett együtt tud élni a hangulatingadozásaiddal.

Mikor és miért szerethető vagy kevésbé kedvelhető egy Rák jegyű?

Szerethető, mert:
- érzékeny, figyelmes, és mindig ott segít, ahol szükség van rá
- romantikus, szentimentális, gyermekien álmodozó
- mély érzésű és együtt sír és együtt nevet másokkal
- védelmező, és ösztönösen gondoskodó beállítottságú
- szerettei és a családja fontosak
- titokzatos, a fantázia határa a csillagos ég, nagy mesélő
- gyógyító képességgel bír
- jók a megérzései

Kevésbé szerethető, mert:
- állandóak a hangulatváltozásai a túlérzékenysége miatt
- kíméletlenek a csípős megjegyzései
- gyakran ködösít, és nem mer nyíltan konfrontálódni, kihátrál
- képes érzelmileg manipulálni másokat, hogy megkapja, amit akar
- a lágy szíve kővé dermed, és megfagy a levegő körülötte
- gyakran beparázik és borúsan látja a jövőt
- durván megmakacsolja magát, és ellenáll a változásnak

Ha más jegy jellemzésére vagy kíváncsi, kattints a kiválasztott jegyre:
horoszkopjegyek

KosBikaIkrek
RákOroszlánSzűz
MérlegSkorpióNyilas
BakVízöntőHalak

 

Kapcsolat

Ősi mágus
frabato99@gmail.com
+36 20 974 89 22
1065 Budapest 
Podmaniczky utca 16.
frabato-magus-logo-vilagos
Minden jog fenntartva © 2023 - Frabato Ősi Mágus
envelopephonemap linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram