frabato-magus-logo-vilagos
január 7, 2016

Halloween, Samhain mágiái és rituáléi

Halloween, Samhain, Dia de los muertos, és Hallottak napja ünnepén a túlvilág és evilág közelebb kerülnek egymáshoz. Ilyenkor sokkal könnyebben teremthetünk kapcsolatot a szellemvilággal. A különböző kultúrákban más-más rituálékkal próbáltak meg kapcsolatba lépni elhunyt szeretteikkel. Ezekből a rituálékból olvashatsz most néhányat.

 

halloween frabato oltar2

forrás: www.crafty-wabbit.deviantart.com

Felajánlások az elhunytaknak

Halloween éjjelén, fontos szerepet kap a holtak előtti tisztelgés. Az adományok bármilyen formája jó lehet ilyenkor, de a hagyomány szerint vörösbort (mely a vért és az életet szimbolizálja), tejet és mézet (táplálékként), almát (táplálékként és a bölcsességért) vagy édességet (mely helyettesíti az élet örömét) ajánlottak nekik. Az adomány felkínálása egy ceremónia keretében zajlott, mely során ástak egy gödröt a földbe, akár arra a helyre, ahol az elhunyt hamvai nyugszanak, gyertyákat raktak köré, minden egyes léleknek, aki előtt tisztelegni akartak, gyújtottak egy gyertyát. Ez után elmondták azoknak a lelkeknek a neveit, akikre emlékeztek majd az adományokat a lyukba öntötték.  Megvárták, míg a gyertyák csonkig égnek, majd betemették a gödröt.

halloween frabato oltar forrás: www.juniperhedge.deviantart.com

Utazás a holtak birodalmába

Az adományok és a holtak birodalmába történő utazás miatt Samhain idején meg lehet teremteni a kommunikációt a holt lelkekkel. Ezt egy biztonságos ’sámáni’ módon érték el, mely során a főpap és főpapnő vezette a ceremónia többi tagjának lelkét az alvilágba. A kör minden tagja csukott szemmel, kényelmesen ült, vagy feküdt a padlón, mindenkit dobpergés segített ellazulni, összekötni lélegzésével, és mély relaxációba juttatni.  A főpap és főpapnő adta az utasításokat a vizualizáláshoz, és a kapcsolatteremtéshez a holtak világával. Ha a kapcsolat létrejött a másik világgal, a ceremónia minden tagja csendben maradt az út során, így meghallhatták az elhunytak üzenetét. 

Az elődeinkkel való kapcsolatteremtés egy erőteljes rituálé, mely lehetővé teszi, hogy vér szerinti őseinkkel olyan kapcsolatba kerüljünk, amilyen kapcsolatot a tőlük örökölt DNS jelent. Ezen kívül a boszorkány rituálén részt vevők kapcsolatba léptek lelkük őseivel is (azokkal, akik lelükkel kapcsolatban álltak, de nem vérrokonok) és meghallgatták útmutatásaikat. Amikor az utazás véget ért, a főpap és főpapnő biztonságos utasításokat adott, melyek segítségével a kör tagjai visszatérhettek a fizikai világba. 

Az utazás végeztével a résztvevők megosztották egymással  történeteiket. Ez egy nagyon fontos része volt a ceremóniának, hiszen a történetek ismertetésével pontosabb képet kaptak a túlvilágról. 

boszorkany rituale frabato halloween

forrás: www.pinktutu.deviantart.com

Kapcsolat a túlvilággal álmokon és árnyakon keresztül 

halloween frabato ritualeSamhain idején varázsigék és rituálék kötnek össze minket a túlvilággal. Ez úgy is elérhető, hogy használjuk tudatalattinkat. Ehhez először is kapcsolatot kell teremtenünk őseinkkel adományok, felajánlások útján, és így üzenetet kaphatunk tőlük álmainkban. A görög mitológiában Hüpnosz fiait a három álom istent hívták segítségül, ha útmutatásra volt szükségük. A tudatalattink azonban szimbólumokkal működik, és üzenetét meg kell fejtenünk. Az álmok üzenetét csakis álmodójuk fejtheti meg pontosan. 

Egy másik lehetőség az árnnyal való munka, mely üzenetet hoz a számunkra. Az árny a fizikai valónk kiterjesztése, és úgy működhet, mint egy hírvivő a fizikai és szellemvilág között. Ezt a következő módszerrel hívták életre: Lefekvés előtt gyertyát gyújtottak egy sötét szobában az ember háta mögött. Az alany megszólította saját árnyékát és megkérte, hogy lépjen kapcsolatba a túlvilággal, olyan szellemekkel, akik közel álltak az alany szívéhez, és hozzanak üzenetet az alany álmában. Ha ez megtörtént, a gyertyát elfojtották és az árnyat elengedték.  Ez után az alany lefeküdt, és álmában üzenetet kapott. Másnap reggel feljegyezte és megfejtette álmát. Ha valamit mégsem értett az üzenetből, a rituálét megismételték. 

Néhány kultúrában úgy hitték, az üzenet  ébrenlétünkkor érkezik, akkor, amikor az árny újra kapcsolatba lép a testtel, és a reggeli első gondolatok maguk az üzenetek a túlvilágról.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat

Ősi mágus
frabato99@gmail.com
+36 20 974 89 22
1065 Budapest 
Podmaniczky utca 16.
frabato-magus-logo-vilagos
Minden jog fenntartva © 2022 - Frabato Ősi Mágus
envelopephonemap linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram