Házasság hete

Hallottál már a Házasság hetéről? Valentin-nap hete nem csak a lángoló szerelemről szól, hanem annak mélyebb elköteleződéséről, és az egymás iránti tiszteletről is szól. A házasságról, amit tisztelni kell, és érdemes érte küzdeni. Mert megérdemeljük!
A házasság hetét 1996 óta évenként ünnepjük, a szerelmet és romantikát jelképező Valentin-nap körüli 1 hétben egy angliai kezdeményezés óta. Mára ezt már 21 országban, köztük 2008 óta kishazánkban is éltethetjük a házasságot és mindazokat akik boldogító igenükkel köteleződnek el egymás iránt.

A Házasság hetének a célja nem más, mint hogy a házasság fontosságát, a családi életben betöltött szerepét ünnepelje.
Ebben az egy hétben ez az ünnep arra ösztönöz minket, hogy beszéljünk a kapcsolatáról, és azokról a fontos dolgokról, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az elköteleződés egy életen át tartson. 
Ha számodra is fontos a házasságod, függetlenül attól milyen régóta is élsz benne, vagy még előtte állsz, van egy aktuális jó hírem: a 2017-es év sorsfordító mérföldkő lehet számodra is Jupiter bolygónknak köszönhetően. A szerelem, a házasság és a párkapcsolat hívei nem fognak csalódni ebben az évben, sőt…! A 2017-es éves horoszkóp előrejelzésem, és az éves párkapcsolati előrejelzésem további segítséget adhat minden fun.nak!
„Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz.
Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap.”

Szerelmünk lapjai
De mi is az a házasság?
A házasság két ember kapcsolata. Két ember érzelmi ÉS gazdasági kapcsolata.
A házasság a család alapja.
A házasság a társadalom tartópillére; ha összeomlik, a család és a közösség omlik össze.

Megházasodni, ez régen azt jelentette, hogy az embernek egy saját háza lesz, amiben Ő lakik és amiről Ő gondoskodik. Ide, a közös házukba mentek haza házasságkötésük után az ifjú pár. És amit biztosan tudunk hogy házasságban, az 1400-as években is már éltek. 
És igazság szerint mindez úgy történik a valós életben, hogy a házasságról szinte semmit nem is tudnak az emberek, mielőtt ők maguk is összeházasodnak. Bár több okot is találnak ehhez az elhatározásukhoz, de a legtöbb esetben azt amiről döntenek, tehát a házasságról azt sem tudják, hogy mi is az. De aki másodszor, vagy harmadszor házasodik az élete során, még Ő sem tud többet a házasságról, mint az, aki először megy férjhez, vagy nősül meg. Sőt!

Pedig akkor úgy tudjuk, ezt akarjuk, és jó lesz! Még akkor is, ha ez a döntésünk nagyon nagy veszteséggel jár!
Mindannyian láttunk már kismillió házasságot, de olyat amilyet saját magunknak is kívánnánk, csak nagyon keveset tudnánk felidézni. Azt pedig hogy egy ilyen irigyelt párkapcsolatnak mi is a titka, azt nem tanítják vagy hogy egyáltalán   hogy mi is a házasság, azt nem „tanították”  Azt sem „tanította” senki, hogy mitől lesz jó és mitől romlik majd el a házasság vagy azt, hogy hogyan lehet azt megelőzni… 
Aktuális hazai adatok szerint, Magyarországon most csak hogy divatos a házasságkötés, de még egyre népszerűbb is! 2015 első félévében ~ 18 ezer, 2016-ban már 22 ezer hivatalos házasság köttetett országosan. Ezt a hullámot viszont nem a szerelem elsöprő erejének tudhatjuk be, inkább a CSOK megjelenése.
Fogom kezed és feleségül veszlek. Szeretlek!
Hozzád hű leszek, veled megelégszem, veled élek, veled tűrök, veled szenvedek,
sem egészségben, sem betegségben,
sem boldog, sem boldogtalan állapotban,
holtomig vagy holtáig el nem hagylak,
teljes életemben hűséges segítő társad leszek.
 
Tehát ideális esetben: 2 ember azt a közös döntést hozzák, hogy mindkettejük akaratából összekötik a további életüketüket, ez a kötés, a házasság. 
A mesékben ettől a résztől úgy szokott folytatódni és záródni, hogy: …és éltek, amíg meg nem haltak…, de a valóságban ez nem így van! Teljesen más lesz minden és ugyanakkor elkezdődik egy új minőségű élet. És innentől kezdve már nem csak a saját magad kedve szerint teszel vagy nem teszel dolgokat, hanem minden nap a házasságodról kell döntened! Ahogy az életed párjának is, ugyanígy!   Igen, vagy nem? Akarom, vagy nem akarom? Ha mindketten igen-nel döntötök, akkor harmóniában vagytok, és fennmarad ez a házasság. Ha pedig nem, akkor nem.

A legtöbb ember viszont a házasságkötés után már nem is hoz döntést. Vagy azért, mert azt hiszik, hogy azzal a döntésükkel automatikusan pályára kerültek, és ahonnan semmi és senki nem térítheti már le. Vagy mert a társa sem dönt, így reagálnia sem kell. És olyan emberek is vannak, akik a házasságkötés szentesítő napjáig tartják addigi önmagukat, aztán elengedik a kontrollt, és innentől a valós énüket ismerheti meg napról napra egyre jobban a világ, ami szintén vezethet egy nem-leges döntéshez!
Ne gondold, hogy a házasságot majd soha nem éri tűz! De azt jó ha tudod, hogy amikor jön a tűz, azt ki lehet védeni. Minden házasságot érnek „tüzek”, és a védekezéshez a házastársaknak tudniuk kell, hogy a szeretet, az elkötelezettség inkább döntés, mintsem érzelem!
Még mindig él egy igen régi szertartás a keleti kultúrában, miszerint házasságkötéskor a menyasszony és a vőlegény azzal (is) kifejezik szerelmük összekötését, hogy egy vörös fonalat kötnek egymás kisujjára. A kínai mitológia szerint ez a vörös szál vagyis a végzet fonala, végleg összeköti a párt és bármi is történjék majd az életükben, újra vissza fognak találni egymáshoz.

Milyen is az a jó házasság?
Szerintem a jó házasságoknál épp a házasságkötéskor kezdődik el minden! Akkor kezdődik a közös élet, Ő vele! Megismerhetjük annyira, amennyire előtte kívántuk! Figyelhetjük, hozzáérhetünk, hallhatjuk, érezhetjük, minden szabad időnket Vele tölthetjük. Megtudhatjuk miről mit gondol. Mit szeret vagy nem szeret. Gondoskodhatunk róla, vigyázhatunk rá, a kedvébe járhatunk. Kikérhetjük a véleményét, kérhetjük a segítségét. Hozzábújhatunk, és érezhetjük hogy eggyek vagyunk. Amire korábban vágytunk!
Az élet hétköznapi velejáróival szembesülve pedig, idővel méginkább ápolni kell ezt a köteléket mint korábban. Rendszeresen kell beszélgetni a párunkkal. Naponta. Naponta többször is! A házasságotok mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről IS. Onnan kezdve kell tenni folyamatosan azért, hogy a harmónia fennmaradjon. Folyamatosan ébren kell tartani a szerelem lángját, mert igaz a mondás, hogy:
Nem megszerezni nehéz, hanem megtartani!
Minden házasságban vannak sötétebb időszakok, kisebb-nagyobb hullámvölgyek. Továbbá mi magunk sem maradunk ugyanolyanok mint a legelején, mert a környezetünk, a tapasztalataink mind befolyással vannak arra, akivé válunk. És itt a 7-es év misztériuma is, amit igen gyakran emlegetek is! A 7. év saját életévünk szerint is, és a közös életévek szerint is igen jelentősen tudja befolyásolni a házasságot, azt, hogy az a 2 ember aki annak idején összekötötte a sorsát, egy irányban változnak e, és együtt mennek e továbbra is…
A házasság 2 emberből áll, ezért mindkét félnek tennie is kell érte! Mindkét félnek ápolnia, gondoznia kell, hogy az élő maradjon, és működjön… hogy jól működjön! Mindkét félnek figyelmet kell fordítania a másikra! Figyelj Rá, figyeljetek egymásra! 

A jó házasság időt, figyelmet, energiát igényel. Pont Rá legyen és maradjon időd, és energiád!
Okozzatok egymásnak nap, mint nap örömöt! Lepd meg apró figyelmességekkel társadat! Legyen egy harmonikus, boldog párkapcsolatod!
 

„Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka, hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom.”
William Shakespeare

Előzd meg a válás gondolatát is! Tartsd életben a szerelem lángját mágiával! 
Mert bizony sokkal könnyebb  megőrizni a házasságban az összetartozást és harmóniát mint a már összetört fájó szíveken ejtett sebeket begyógyítani!
Erre tudom neked a szerelmi mágia erejét felajánlani segítségül!
A szerelmi mágia az, mellyel rátalálsz az igaz szerelemre, és élethosszig meg is tarthatod!

Fokozottan felhívom viszont a mágia alapszabályára a figyelmed, amit javaslom, hogy tarts is be, ha nem egy szerelmi rontással akarsz aztán együtt élni:
Soha, semmiképp ne fogalmazz meg bántó, sértő, felróvó, számonkérő mondatokat szerelmi mágiáid során se magadra, se a társadra, se bárki másra! Még akkor se, ha teljesen biztos is vagy a párod csalfaságában! Igen, még arra a bizonyos 3. személyre se, aki belépett a házasságotokba, plusszba. Szívből kívánj neki inkább minden szépet és jót és legfőképp  azt, hogy mindezeket a társadtól függetlenül, egy másik ember oldalán találja meg és maradjon is ott egy hosszú boldog párkapcsolatban. Az se baj, ha a világ végén. Ezt a hozzállást hittel és szívből kell akkor is képviselned, ha netalántán aktuálissá válik a húség kérdése!  
Tehát, akkor szerelmi mágia a together forever-ért!

Bárki bármit is mondhat, a hosszú házasságok egyik titka, hogy a szex rendben legyen!! Erre mindig figyelj oda, ne feledd el,erre mindig maradjon idő és energia! Időről időre aktiváld a szerelmi életetetek, és lepd meg a kedvesedet érzékfeletti élményekkel! Ebben lehetnek hálás kiegészítőid pl. vágykeltő bájolaj, és/vagy a szerelmi bor.  Mágikus erejükkel bevonzhatod, megtarthatod és időről időre lángra lobbanthatod a kezdeti szerelmet és egymás iránti vágyat kedveseddel. A kezdők az egyszerűbb, könnyen elvégezhető rituálékkal próbálkozhatnak, melyeket érdemes a megfelelő holdálláskor, a megfelelő recept összetevőkkel, és a megfelelő színű gyertyával elvégezni. És ha már gyertya, mindenképp élj a  lakberendezési tárgyak a szerelemvonzó energiahelyreállító praktikájával, így folyamatosan harmonizálhatod libidótokat.

Ha pedig a házasságotok egy nehezebb időszakában, épp 1-1 hullámvölgyében vagytok, akkor se add fel, mert van megoldás! Igaz sokkal erősebb, koncentrált problémamegoldó szerelmi rituálé sorozatra van szükségetek! Éppen ezért, a sikeres eredmény érdekében ajánlotosabb a szerelmi kötéshez hozzáértő segítségét igénybe venned!

Shopping Basket