Kutya-macska-házikedvenc kisállat horoszkóp

A kisállat horoszkóp jellemzésemmel a házikedvenced, kutyád – macskád személyiségének megismeréséhez nyújtok egy kis segítséget, hogy minél nagyobb szeretetben és harmóniában éljétek meg közös éveiteket!

Ugyanis, rájuk is igaz akárcsak ránk emberekre, hogy a születésük napjának ideje, a Nap aktuális állásából adódó horoszkópjegyük hatással van a személyiségükre.

Ha nálatok is családtagnak számítanak a háziállatok, akkor szívesen megismernéd jellemét kicsit jobban. Igaz?

A legtöbb családban ők is családtagnak számítanak, és úgy gondoskodunk róluk, mintha csak a gyermekeink lennének. Ők pedig mindig igyekeznek sokszorosan is meghálálni ezt a szeretetet nekünk.

De mivel sajnos nem egy nyelvet beszélünk, – bár ennek ellenére is igen jól tudtunkra tudják adni akaratukat – biztos benned is néha megfogalmazódik a kérdés, hogy: DE MIÉRT??? Ha pedig épp most szeretnél magad mellé egy szeretet kisgombóc háziállatot, akkor jobb előre tudnod, hogy az előttetek álló években mit várhattok egymástól!

Házikedvenced születési ideje, horoszkóp jegye sokszor magyarázat lehet arra, hogy pl. miért is Duracell-es  a kiskutyád, vagy hogy éppen miért nincs sose kedve a hosszú sétákhoz. Arra is, hogy miért kelt fel folyton a nyávogásával ráadásul hajnalban a cicád, vagy arra, hogy miért nem eszi meg a legdrágább, prémium fémjelzésű drága eledelt…

Én magam úgy nőttem fel, hogy folyton állatok vettek körül. És nem is akármilyen állatokkal!
Köszönhettem ezt az én édesapámnak, aki farkasokat és tigriseket tartott, nevelt fel, és oktatott ki a legsikeresebb magyar filmekhez. Igen, jól olvastad, farkasok és tigrisek voltak ők! Valóban nem voltak kistestűek, ez tény. Édesapám halála előtt viszont közös döntésünk szerint, – és az állatoknak is ez a megoldás volt a sokkal jobb – állatkertbe kerültek. Ma már nekem is egy kismanó, tündéri öleb kiskutya színesíti meg a mindennapjaimat, és teszi boldogabbá is szeretetével!

Igaz, kora alapján már „házsártosvénöregasszony”, és 1-2 műtéten is átesett, igazi energiagombóc most is! Még a dokik is rá csodálkoznak… Hiszem, hogy ez annak is köszönhető, hogy bizonyos időközönként, plusszban a komolyabb események alkalmával, védelmi mágiát végzek ÉRTE!

Ha te is azt kívánod, hogy a kedvenced sokáig veled éljen egészséggel, elárulok neked egyet, hogy megóvd őt!  házi rituáléval.


KOS

Március 21 – Április 20. Ha ebben az időszakban született a kisállatod, akkor ő a Kos jegy szülötte. És akkor pedig ő mondhatni igencsak energikus és aktív életvitelű! Elég nehéz lekötni a figyelmét, folyton újabb és újabb kalandokra vágyik. Általában és legszívesebben azt teszi, amihez éppen kedve szottyan, nem zavartatja magát azzal se, hogy ilyenkor mindig nagy zajjal is teszi azt.

A Kos jegyű kutya, macska, házikedvenc állatok nagyon barátságosak más állatokkal és emberekkel is, és szívesen szórakoztatják is őket kedvenc mutatványaikkal.
Ha a kutyád Kos jegy idején született, nyugodt szívvel mehetsz el otthonról, mert jó „kezekben” hagytad értékeidet, kitűnő házőrző vigyáz rá. Ugyanakkor ha kisgyerek is van a családban és kutyád sem öleb méretű, nagy szerelem lesz köztük, szinte testvérei lesznek egymásnak.

De azért tudatni kell nagytestű Kos kutyáddal, hogy Te vagy a főnök, mert szívesen betöltené ezt a szerepkört is. Egy pár hónapos kutyakiképzés nem fog ártani egyikőtöknek sem!
Ha cicád van, aki a Kos jegy szülötte, akkor ne is reménykedj abban hogy egész nap az öledben fog dorombolni! Nagyon nehezen viselik a Kos macskák a bezártságot, hajtja a vérük kifelé őket, imádnak csavarogni!

Általánosságban elmondható, hogy a Kos jegyű házi kedvenceknek az érzékenyebb területük a fejük. Ezért fokozottan figyelj kisállatod szemére és fülére, természetesen a folyamatos állatorvosi kontrollok mellet!


BIKA

Április 20 – Május 20. Ha ebben az időszakban született a kisállatod, akkor ő, Bika horoszkópjegyű. Akiről elsődlegesen azt érdemes tudnod, hogy imádnak lustálkodni és aludni. Ezért számára a legideálisabb, legpraktikusabb és igényelt kedvesség, az nem is lehetne más, mint egy kényelmes fekhely, pihe-puha takaró!

Mivel ezt szívesen be- és lelakja, szülinapja vagy karácsony idején aktuális újabb darabokat beszerezned szeretett családtagodnak, a kis házikedvencednek. De azért nem úszod meg ennyivel, mert a Bika jegyű kisállatok a babusgatást és cirógatást is szeretik, sőt igénylik is! Boldogan „tűrik” a hosszas, kényeztető fésülgetést, mosdatást. Nem feledkezzhetsz meg a friss, és finom ételekről sem amiket tudni fogsz hogy mik lesznek, mert ami nem ízlik neki, azt úgy ott hagyja a tálkájában, hogy csak na!

Nem szeretik nagyon a testmozgást, nem is lelkesíti őket, ha esetleg ki kell mozdulni a lakásból. Inkább egész nap csak feküdnének, élveznék az otthon kényelmét.Épp ezért, legalább attól nem kell tartanod, hogy bika jegyű macskád vagy kutyád egyszercsak elkóborolna…

Ha gyermek is van a családban, az ő számára is ideális játszótárs egy Bika kisállat, mert nagyon gyengédek és toleránsak velük. Rendkívül lojálisak a gazdájukhoz.

Mindezek miatt, általánosságban elmondható a Bika jegyű kisállatokról, hogy kedvelt életmódjuk miatt hajlamosak a hízásra, ezért talán már jobb lenne közös életetek elején olyan finomságokkal elkényeztetned, amik kevésbé zsírosak. Próbáld a zöldségeket is megkedveltetni vele.


IKREK

MÁJUS 21 – JÚNIUS 20. Ezen heteknek a szülöttei, abszolút társaságot kedvelő, sőt – igénylő kisállatok. Kommunikatívak, aktívak.  

Az ikrek állat mozgékony és zajos. Nem bírja a kötöttségeket, a szabályokat, szeret szabad lenni. Rendkívül szórakoztató, imád új trükköket tanulni.

Mozgása nagyon gyors, és mindent ebben a tempóban végez, még az evést is! Nagy felfedező, és szeret elcsavarogni. Az ikrek jegyű kedvencek még idősebb korukban is nagyon fiatalosan mozognak és viselkednek. A móka jellemzi az ikrek állatokat, de figyelni kell mancsukra, lábaikra és csípőjükre, mert ezek a testrészek az ikrek állat gyenge pontjai.


Rák

A rák kedvencek kiteljesednek abban, hogy a család tagjai lehetnek, és nem igazán szoktak elcsavarogni. Gyomruk, és emésztőrendszerük gyenge, ezért nagyon fontos a megfelelő és rendszeres táplálásuk.

Rák kedvencünket ne tegyük ki érzelmi stressznek, mert nagyon érzékeny a lelke.

A családi problémák is nagyon elszomorítják. A rák jegyű állatok szeretnek a gyerekekkel játszani, és lesik gazdájuk minden rezdülését. Féltve őrzik játékaikat és családtagjaikat is. Nem szeretnek  egyedül maradni, ha a család kirándulni megy, vagy elutazik.  A végsőkig kitartanak gazdájuk mellett, rendkívül hűséges társak.


Oroszlán

Uralkodó természetű, ugyanakkor lenyűgöző. Bizonyos esetekben lusta lehet, és szereti, ha minden rendben van körülötte: megkapja a kedvenc ételét, a napi simogatás, kényeztetés és figyelem adagját.

Élethosszig szereti gazdáját, és hűséges hozzá. Az oroszlán jegyű állatot a család minden tagja szereti, és még a szomszédok is a szívükbe zárják.  Néha elég megterhelő velük foglalkozni, de ha a helyzet úgy hozza, oroszlán kedvenced hősként fog védelmezni téged!


Szűz

A válogatós szűz kedvenchez nagyon sok türelem kell. Igényli, hogy ételét mindig időben és ugyanúgy szolgáld fel. Szüksége van a napi rutinra, és mereven ragaszkodik is hozzá, így ne hidd, hogy hétvégenként majd lustálkodhatsz mellette!

Ha tudod tartani az időbeosztást, akkor szűz kedvenced kezes bárányként fog viselkedni. Kutyádat mindig ugyanazokban az időpontokban, és útvonalon sétáltasd. Szűz jegyű cicádat mindig ugyanakkor kínáld vacsorával, és ne felejtsd el reggel a szokott időpontban kiengedni! A szűz jegyű kedvencek szeretnek tiszták lenni, de nem igényelnek különös bánásmódot.

Mivel nagyon rendszerszeretők, a szűz jegyű kutyákból remek őrzőkutya válik.


Mérleg

A játszótárs nagyon sokat jelent a mérleg kedvencnek. Nehezen viseli, ha egyedül hagyják, mindig szüksége van a társaságra. 

Ha társ nélkül marad, hajlamos a sírásra, nyávogásra.

Az otthoni harmónia nagyon fontos a számára, mert a mérleg jegyű állatok nagyon hamar átveszik a negatív energiákat. Szeretik a kényeztetést, a kellemes életkörülményeket és a finom ételeket. Szeretnek utazni, és olyan gazdát igényelnek, aki mindig mindenhová magával viszi őket. A mérleg kedvenc igyekszik mindig gazdája kedvére tenni.


Skorpió

Kiismerhetetlen és magányos természetű. Szeret kalandozni, független, önálló, és erős akaratú, már-már makacs. Lehet, hogy napokra elcsavarog, de biztos lehetsz benne, hogy a végén mindig hazajön.

A hülyeség rendkívüli módon idegesíti, és szüksége van a személyes térre. Nagyon hűséges, és a végsőkig kitart gazdája mellett.

Érzelmes és intuitív, akkor bújik oda hozzád, amikor szomorú vagy. Sokszor kíváncsi arra, hogy mit evett a gazdi, ezért hajlamos rá, hogy széttúrja a szemetet. Vigyázz, mert lehet, hogy valamilyen gusztustalan dolgot hazavisz, és zsákmányként kezeli azt!


Nyilas

A nyilas háziállatok vidám természetűek és nemtörődömök. Általában boldogok, energikusak és játékosak.

Nem szeretik a zárt tereket, szükségük van a nagy élettérre. Remek társak kirándulást kedvelő gazdáknak. Szeretik a testmozgást, és sok mozgásra is van szükségük. Imádnak családban élni, ha elcsavarognak, mindig visszajönnek, és nagyon kedvelik a gyerekek társaságát.


Bak

A bak kedvencek komolyak és megfontoltak, óvatosak és nem szeretnek kockáztatni. Konzervatív természetűek. A bak házi kedvenc azzal szórakoztatja magát, hogy más állatokat figyel, vagy keményen dolgozik gazdája oldalán. A bak kutya szívesen hozza be az újságot, vagy viszi oda a gazdi papucsát.

A bak állatok stabilak és nyugodtak, jól érzik magukat a szerető családban és kényelmes otthonban.  A munka jelenti számukra a testmozgást, ezért mindig érdemes feladatokat adni nekik. Idomításuk nagyon könnyű, mert roppant nagy önfegyelemmel rendelkeznek.

Kötelességtudóan követi a szabályokat, önálló, és nem zavarja, ha a család egyedül hagyja.  Túlzott kényeztetésre nincs szüksége, de szereti, ha a bundája ki fan fésülve. Csontja és fogai különös figyelmet igényelnek.


Vízöntő

A vízöntő állatok szokatlanok, merészek és furcsák. Néha kissé válogatósak, és szeretik a szabadságot.  A vízöntő kutya utál pórázon sétálni, és nem szeret szigorú szabályok szerint élni. 

A vízöntő kedvencek társaságkedvelők és könnyen barátkoznak más állatokkal és emberekkel is.  Nagyon önálló természetűek, és nem szívesen ülnek meg gazdájuk ölében.
Ha nem üldözöd őt szereteteddel, magától fog jelentkezni a kényeztetésért akkor, amikor ő jónak látja.

A vízöntő kedvenc remekül elvan saját világában, ezért elsőnek talán félénknek tűnhet, de cseppet sem az! Szeret új trükköket tanulni, és azzal kérkedni. Mellette sosem fogsz unatkozni, mivel nagyon lázadó a természete.


Halak

A halak jegyű kedvencek saját kis fantázia világukban élnek, ezért első látásra lustának tűnnek. Nagyon kedvesek, de ne várjunk túl sokat tőlük!

Gondoskodó és megértő, érzi, ha gazdája ideges, és mindig igyekszik ilyenkor a közelben lenni, és felvidítani a gazdit.

A vízöntő kutya szívesen fekszik gazdája ölében, és amikor csak teheti, osztja a puszikat. A vízöntő kedvencek mindig árnyékként követik a gazdit, mindig igyekszik a közelében maradni és a legapróbb szeretet-morzsának is nagyon örülnek. A halak jegyű cicák meg vannak őrülve a macska játékokért, és ez remek eszköz arra, hogy a súlyukat kordában tartsuk!

Shopping Basket