Újulj meg a tavaszi napéjegyenlőség mágikus erejével

A tavaszi napéjegyenlőség mágikus erejével újulj meg te is, és vonzd magadhoz  a szerelmet, bőséget, és kívánságaid beteljesülését!

Csillagászati értelemben a tavasz kezdete. Asztrológiai értelemben pedig az év kezdete.


A tavaszi napéjegyenlőség ismert dátumai:

Ebben az évszázadban 2011-ben esett utoljára március 21-re. Azóta március 20-ra esik ez az esemény, és ez 2047-ig így is marad.
2048-ban viszont már március 19-én fognak megemlékezni e jeles napra, és majd csak 2102-től ismét március 21-ére „íródik vissza” a természet újjászületését szimbólizáló ünnep.

 

Ostara, a tavaszi napéjegyenlőség, a tavasz ünnepe!

Az évkör 8 kiemelt ünnepe közül az egyik ez az ünnep, az Ostara.

Hagyományaink szerint az élet beindulását, a Zöld Istennőt és a Zölderdő Urát ünnepeljük ezen a napon. Az ifjú NapIsten  Maiden Istennő bimbózására felfigyelve a vágy és a szerelem csodája lép az életükbe. A szűz Istennő és az ifjú Isten első találkozása, szerelemre gyulladása és mindjárt első egyesülésük ideje is, amikor az Istennő rögtön meg is fogan. És éppen kilenc hónap múlva meg is születik az Istengyermek, Yule idején.
Az istennő termékennyé teszi a Földet, felébreszti őt mély álmából, az Istenség pedig segít fölnevelni, érlelni a termést. Az egész világ megújul, felfrissül és bimbózó lehetőségek milliói válnak láthatóvá.

A Nap a férfi, a Hold a nő

A Nap és a Hold egyenlősége, a férfi és a nő, Isten és Istennő közti egyenlőséget szimbolizálja.

A tavaszi napéjegyenlőség idején a Nap pontosan keleten kel és pontosan nyugaton nyugszik. Ezen a napon, egy ideig teljes az egyensúly az éjjel és nappal között, azok hossza azonos idejű, így a fény és a sötétség ideje is.
Majd ettől kezdve a fény válik erősebbé, a nappalok időtartama egyre hosszabbak és melegebbek is lesznek. (persze ez nem a nemek egyensúlyának felborulását kell jelentse!)

Újulj meg te is az élet kezdetén, a tavaszi napéjegyenlőség idején! Hogyan?


Egy pár egyszerűen kivitelezhető mágia és rituálé most is a segítségedre lesz kívánságaid beteljesülésében:

Engedd el a múltat, takaríts ki a jövőnek!

  • Takaríts!!
    Tisztítsd meg az üvegajtajaidat, és az ablakaidat! A számítógéped monitorát, a televíziódat, még az elektronikai eszközeidet is. Mert a nem tisztán látás, és a káosz nemcsak a közérzetre hat negatívan, de a gondolkodásra is.
  • Szelektálj!
    Igen fontos szempont, hogy mit engedsz meg látni magadnak! Teremts tisztaságot magad körül az ÚJnak, takarítsd ki a nem kellő dolgaidat az életedből! Itt a kiváló alkalom hogy megszabadulj a régi, elavult, megunt, már értéktelenné vált, kiürült holmijaidtól, tárgyaidtót. Ajándékozd el amire már egyébként sincs szükséged, más viszont szívesen hasznát venné (ruháid, személyes tárgyak, játékok, stb.). Csak olyan tárgyakat hagyj meg az otthonodban, a környezetedben amiket valóban szeretsz, és örömet okoznak neked. amikhez minimum semleges érzésed társul, és funkciójukat tekintve azokat ki tudod használni célodra, kedvedre, kényelmedre.
  • A kívánságaid beteljesülését gátló, balszerencsét hozó tárgyakról, eszközökről se feledkezz meg, ha eddig még nem váltál volna meg ezektől!

Elengedés után pedig jöhet a megújulás!

  • Ékesítsd fel a lakásod magad által készített aktuális tojásos dekorációkkal! pl.: tojásfészek, koszorú, ajtódísz, tojásfa.
  • Szerezz be szerencse- szerelem- bőség bevonzó lakberendezési kiegészítőket, ezek megváltoztatják lakásod energetikáját  Pl a szerencsebambusszal, szerencsefával, Ganeshaval
  • Díszítsd fel a munkakörnyezeted is,  pl: élénk színű tavaszi virágokkal, rügyező ágakkal, friss zölddel, vagy pávatollal.
  • Készíts tojásos ételeket családodnak!
  • Kertészkedj, palántázz kívánságod szerint! Válassz ki néhány magot, ezeket egy-egy kívánságoddal, vágyaddal együtt ültesd el, miután megáldottad őket. Ahogy a mag kihajt, úgy válik kívánságmágiád valóra!
  • Termékenységi kívánságaid beteljesüléséért égess el egy festett vagy hímes tojást a kertedben!
  • Menj ki a természetbe, engedd, hogy átjárjon az újjáéledő természet frissítő ereje! Figyeld meg a természet ébredését, a frissen kihajtott füvet, a fák rügyezését, virágba borulásukat. Hallgasd a madarak énekét. És ha télen gondoskodtál róluk, most hálálják meg, hűségesen visszajárnak és dalolnak neked.
  • Szedj virágot – de csak miután megköszönted nekik, hogy föláldozzák magukat érted.
  • Válj eggyé a természettel és érezd át a növények erejét és szépítő hatását testeden és lelkedben is! Menj el egy virágüzletbe vagy kertészetbe. Szuper feltöltődés, ha kozmetikába, masszázsra, aromaterápiára is el tudsz menni!
  • Évezd  ki a gyógynövények mágikus erejét otthon, a fürdődben!
    20 percre ülj egy kádnyi forró vízbe, amibe tegyél egy maréknyi Epsom sót, 10 csepp levendula illóolajat és fél csésze szódabikarbónát. Ez a mágikus fürdőkombó kiűzi belőled a télen felgyülemlett toxinokat (mérgeket), csökkenti a stressz hormonjaidat, és helyreállítja a Ph szinted is. Közben gyújts meg egy kívánságodnak megfelelő szűz gyertyát is, és vizualizáld a már megvalósult vágyott jövődet megtisztulásod ideje alatt!
  • Öltözz élénk színű, zöld ruhába és viselj is magadon feltünő zöld amulettet vagy kristályt! Ezzel is erősíted is a természet és saját magad újjászületését.

Shopping Basket